Період публікації:

від

до

Категорія:

З молитвою до рідної мови

Опубліковано: П`ятниця, 24 лютого 2017 

min
max

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і у НВК « Тур’янська ЗОШ I -III ступенів» Буського району .

Протягом тижня проводилися тематичні уроки, виховні години, на яких учні поглиблювали свої знання про українську мову, її розвиток, місце серед інших мов світу.

Завершальним етапом у відзначенні Міжнародного дня рідної мови було проведення літературно-музичної композиції « О слово рідне, хто без тебе я?», яку підготували вчитель української мови та літератури Карпій Г.В. та вчитель музики Петринка А.Я.

Розпочалося свято «Молитвою до мови» К. Мотрич, яку з великим натхненням і вірою в серці прочитали учні 5 класу Ушкало Н. та Смик Ю.

Ведучі  розповіли присутнім історію виникнення свята і про відзначення його в Україні. Вони також наголосила на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою великого українського народу.

Продовжили свято читці, які декламували вірші про мову: Кравецька С., Потопник О., Бай У., Микитин В., Моргун О., Возна І.  Пролунали також пісні у виконанні учнів 5, 7 класів.  Щирими оплесками вітали глядачі пісню «Трембітна мова», яку виконали Петринка А. Я. та Микитин Л. Завершили свято ведучі, які закликали учнів зберігати і шанувати свою мову заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook