Період публікації:

від

до

Категорія:

Збережемо наш скарб – рідну мову

Опубліковано: П`ятниця, 24 лютого 2017 

min
max

24.02.2017 року в Долішненській СЗОШ І-ІІ ступенів був проведений тематичний захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови. Мета проведення: донести учням інформацію про заснування Міжнародного дня рідної мови, прищеплювати і розвивати почуття патріотизму, національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок неоціненний скарб.

Учні школи розповіли про відзначення в Україні Міжнародного дня рідної мови,  починаючи з 21 лютого 2000 року, бо це свято зайняло почесне місце в нашому календарі. Адже проблема української мови сьогодні надзвичайно актуальна.

Учасники заходу наголосили, що рідна українська мова приходить до кожного з нас з молоком матері, передається із покоління в покоління, вдосконалюється й досягає найбільшого розквіту у творчій спадщині нашого народу. Згадавши класиків української літератури, діти більш детально зупинилися на постаті Лесі Українки, адже незабаром відзначатимемо річницю від дня її народження. Назвали маловідомі факти, що стосуються фольклорної діяльності, прозової творчості Лариси Петрівни Косач-Квітки, продекламували вірші.

 Музичним доповненням заходу стали пісні «Наша мова» у виконанні учнів молодших класів, «Розкажу про Україну», яку виконали учні 5 класу Федорняк Н. та Корпан О., «Колискова», «Лине Україною», які підготувала керівник вокального гуртка Васильків І.Ю.

Учитель української мови та літератури Гнатик І.В. сказала: «Найцінніше в житті кожної людини- це рідна мати, рідна земля, рідна мова. У рідному слові початок усіх початків людського буття. Пам’ятаймо завжди про це, бережімо, плекаймо, збагачуймо, примножуймо красу рідної мови».

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook