Період публікації:

від

до

Категорія:

«Таємниці бабусиної скриньки»

Опубліковано: Понеділок, 27 лютого 2017 

min
max

Чижиків завжди пам’ятає своїх героїв і віддає їм шану.Цієї неділі у Народному домі відбувся концерт «Таємниці бабусиної скриньки», присвячений воїнам, які віддали своє життя за Україну від часів І Світової війни до сучасних воєнних подій на сході країни.

Свято було підготовлене учителями школи: Тютько Н.І., Савіцькою М.Б., Савіцьким Б.С., Пилипів Б.К., а також участь у ньому взяв сільський ансамбль «Криниченька».

Виступ почався молитвою-зверненням до Матері Божої з проханням взяти під свою опіку село Чижиків і кожного його мешканця. Згадка про Чижиківських воїнів, які брали участь у визвольних змаганнях, була висловлена у інсценізації. Внуки брали із скриньки листи і зачитували. Спочатку це були пожовклі послання Січових Стрільців, дальше – листи-трикутники, які летіли до рідних  у  Чижиків під час ІІ Світової війни. Також згадалися тяжкі випробування,які випали на долю чижиківчан у радянські часи, коли їх вивозили до Сибіру.

І найболючіше – це слайди-спогади про Небесну Сотню і героїв АТО. Із сцени пролунали пісні: «Коли ворог з-за кордону..», «Чуєш брате мій», « А мати все чекала», «Небесна музика», «Через поле України». Натхненно декламували поезію Гнатюк О.Т. «Біль матері», Мазур І.Я. «Котяться, котяться дні», Шпаківська Х.О. «Без мене може обійтися світ».

Закінчився концерт піснею  «Боже, послухай благання», яку підхопили усі учасники дійства, а також і вдячні глядачі. Сільський голова подякував усім учасникам заходу, висловив шанобливе ставлення до пам’яті наших героїв.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 873 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 774 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook