Період публікації:

від

до

Категорія:

На Погулянці спалахують таланти художньої школи Арт-дизайн (фото)

Опубліковано: Вівторок, 28 лютого 2017 

min
max

У Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини продовжує вирувати творче життя. В рамках культурно-мистецького та спортивного проекту «30 спалахів Талантів» відбулися цікаві майстер-класи різних напрямків художньої школи «Арт-дизайн» – ткацтва, графіки, малярства на склі, художньої обробки дерева, ляльки-мотанки, фітодизайну.

Майстер-клас з ткацтва провела 24 лютого викладач гуртка «Веретенце» Оксана Ващак, яка ознайомила учнів з творчістю знаменитого народного художника Михайла Біласа, показувала його гобелени, а також гуцульські килими.

Діти демонстрували свої вміння, починаючи від початкового рівня на настільних станочках, середнього рівня – на рамках, а великі фактурні гобелени – на великих рамах. Кожна дитина працювала над своїм індивідуальним завданням.

Окрім цього, у виставковій залі, де проходив майстер-клас, експонували готові роботи учнів. Зокрема, випускниць гуртка ткацтва – Юстини Шмід, яка зараз вже навчається у Львівському коледжі декоративного та прикладного мистецтва ім. І Труша, Софії Троко та Софії Гнатів, які навчаються за спеціальністю дизайн у Львівському лісотехнічному коледжі.

Оксана Ващак зазначила, що коли діти потрапляють в атмосферу такої гурткової роботи, то дуже захоплюються цією роботою.

Також 24 лютого в стінах ЦТДЮГ відбувся ще один цікавий захід – майстер-клас викладача Олени Кісельової з виготовлення ляльки-мотанки. А 22 лютого викладач рисунку та графіки школи «Арт-дизайн» Клавдія Потапова навчала учнів техніки граттаж – малюнок створюється шляхом процарапування гострим інструментом паперу або картону, залитих тушшю або чорною гуашшю. 23 лютого проходив майстер-клас «Малярство на склі», під час якого викладач Наталія Кулечко ознайомила учасників з відеорядом перших ікон на склі. Учасники майстер-класу малювали писанки на квадратних скельцях. У результаті до Великодня засяє своєрідний вітраж, що складатиметься з усіх цих писанок в одній композиції.

Була нагода в ЦТДЮГ також познайомитися з техніками різьби по дереву і спробувати попрацювати з дерев’яними заготовками під час майстер-класу «Художня обробка дерева» під керівництвом викладача Володимира Івашка.

Нагадаємо, проект «30 спалахів Талантів» стартував у ЦТДЮГ 15 лютого і триватиме до 17 березня, демонструючи мистецькі досягнення творчих колективів (шкіл, клубів, студій).

Немає коментарів

Схожі статті:

Центр творчості дітей та юнацтва Галичини запрошує… Центр творчості дітей та юнацтва Галичини запрошує… Опубліковано: Середа, 04 грудня 2019 Центр творчості дітей та юнацтва Галичини запрошує у грудні 2019 року відвідати такі заходи: 4, 11, 18 грудня о 15:30 – Майстерня Святого Миколая – майстер-класи з виготовлення новорічних прикрас і подарунків з кольорового паперу, солоного тіста. Контактний телефон: (032) 276-97-82 – Х. Кушнір.   6-7...

Переглядів: 838 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Центр творчості дітей та юнацтва Галичини запрошує… Центр творчості дітей та юнацтва Галичини запрошує… Опубліковано: Вівторок, 05 листопада 2019 Центр творчості дітей та юнацтва Галичини запрошує у листопаді 2019 року відвідати такі заходи: 4, 11, 18, 25 листопада о 19:00 год., ауд. 222 – лекції зі скелелазіння та альпінізму. Контактний телефон: 067-271-24-88 – П. Василенко.   6 листопада об 11:00 год., кінолекційний зал –...

Переглядів: 669 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook