Період публікації:

від

до

Категорія:

Шкільні новини Оброшинської ЗОШ

Опубліковано: Середа, 01 березня 2017 

min
max

Останній тиждень лютого був насичений багатьма виховними заходами в Оброшинській ЗОШ ім. Лева Шанковського І – ІІІ ступенів.

20 лютого весь український народ вшановував пам'ять героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, які віддали життя за майбутнє України. Учитель історії Багрій І.В. разом зі своїми вихованцями підготувала захід «Небесна Сотня в небо відлетіла…»

Ведучі, учні 9 класу Бойко Діана та Гук Владислав, відтворили хронологію трагічних подій 2014 року. Діти 7-А класу читали сумні й зворушливі поезії про Майдан, Небесну Сотню, воїнів АТО. Ансамбль «Мальви» та солістка  Іринка Багрій виконували пісні. Звучала також «Пливе кача», під час якої усі переглянули відеофільми про героїв Майдану.

Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання та молилися за їх душі.

21 лютого в школі відзначили День рідної мови. Учителі та учні підготували цікаві виставки малюнків, висловів про мову. Діти складали вірші. У класах на уроках мови писали диктанти.

23 лютого шкільний психолог та класний керівник 6-Б класу Л.М.Шийко провела захід «Добро починається з тебе», метою якого було допомогти учням осягнути, що значить бути добрим, розвивати бажання робити добро, формувати моральні чесноти, почуття милосердя, виховувати моральні-етичні норми життя.

Захід почався словами «Плекай добро, воно повернеться до тебе…»

Учні читали вірші про людські чесноти, розповідали легенди, притчі, розіграли гумористичну сценку «Допоміг». Цікавою була розповідь про Матір Терезу та її добрі справи.

Глядачі побачили кілька відеороликів «Добро не знає меж», «Бумеранг добра», «Рука допомоги».

На святі звучали пісні «Якщо добрий ти», «Все золото світу», «А ми бажаєм Вам добра», «Даруй добро».

Л.М. Шимків звернула увагу дітей на те, що світ прекрасний, у ньому стільки цікавих речей  і справ. Зупинилася на сучасних негативних явищах, що поширюються в соцмережах і позбавляють життя молодих людей, зокрема гра «Синій кит» та інші.

Насамкінець учні дали всім поради,як навчитися оминати негативні емоції у своєму житті. Найвища наука життя – це мудрість. А найвища мудрість – бути добрим.

27 лютого, у перший день Великого посту, в школу традиційно був запрошений отець Михайло, парох місцевої церкви святого великомученика Димитрія, щоб нагадати, яке значення має піст для нас, як ми повинні поводитися, над чим замислитися, що негативне викоренити з нашого життя. І першим кроком до порозуміння між людьми є всепрощення. Священик, учителі та учні підходили один до одного, просили вибачення, обіймалися і тисли руки, прощаючи образи.

Заступник директора з виховної роботи Дмитрик Л.І. звернулася до учнів з проханням замислитися  над цінністю власного життя, не бути байдужими до своїх рідних, близьких, друзів. Наголосила на тому, щоб діти не піддавалися спокусі брати участь у негативних іграх в соцмережах, які приводять до самогубства. Світ прекрасний, тільки треба навчитися його бачити і цінувати власне життя.
 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 871 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 773 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook