Період публікації:

від

до

Категорія:

8 березня – Міжнародний день прав жінок і миру

Опубліковано: Середа, 01 березня 2017 

min
max

8 березня – Міжнародний день прав жінок і миру

У приміщенні Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки представлено книжкову виставку:«Із любов’ю про жінку» (експонується з 01 березня до 17 березня в фойє бібліотеки (2 поверх)).

Довідка

Міжнародний день прав жінок і миру – день солідарності жінок у боротьбі за повні політичні, економічні і соціальні права. Вперше Міжнародний жіночий день провели 19 березня 1911 року в Німеччині, Австро-Угорщині, Швейцарії та Данії.

У 1965 році 8 Березня оголошено неробочим днем. СРСР довго залишався єдиною європейською країною, де 8 Березня було державним святом. Після розпаду СРСР деякі республіки колишнього Союзу продовжують святкувати 8 Березня. В Україні, Росії, Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Казахстані, Киргизії, Латвії, Молдові, Туркменії 8 березня відзначають як Міжнародний жіночий день.

У 1977 році ООН спеціальною резолюцією закликала усі країни світу проголосити 8 Березня днем боротьби за жіночі права - Міжнародним жіночим днем. На Заході 8 Березня — день фемінізму, день боротьби жінок за свої права. Ніхто святкувань не влаштовує, навпаки, громадські організації ще й нагадують про аж ніяк не святкові речі: про насилля над жінками, дискримінацію їх у суспільстві й т.ін.

Цього року Український інститут національної пам'яті підготував законопроект про скасування в Україні державних свят 8 березня, 1 і 9 травня.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Вівторок, 08 березня 2016 08.03  – Міжнародний жіночий день. Міжнаро́дний жіно́чий де́нь (англ. International Women's Day) — щорічне свято, що відзначається 8 березня. Започатковане як пролетарське  феміністське свято Міжнаро́дний де́нь жіно́к-робітни́ць. Починалось як соціалістичне політичне свято. Свято є змішаним у культурі...

Переглядів: 17704 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4565 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook