Період публікації:

від

до

Категорія:

Ансамбль «Рушничок» вшанував пам'ять Лесі Українки літературно-музичною композицією (фото)

Опубліковано: Четвер, 02 березня 2017 

min
max

24 лютого Народний вокально-хореографічний ансамбль «Рушничок» вшанував пам'ять Лесі Українки літературно-музичною композицією «Поетична квітка України».

Захід пройшов під керівництвом викладача Любові Бабанкової, яка також підготувала і продемонструвала цікаву презентацію на тему «Світ музики Лесі Українки».

Діти читали вірші Лесі, виконували музичні твори. Особливо зворушливо відтворили інсценізацію вистави за мотивами казки Лесі Українки «Лелія» , яку поставила Любов Бабанкова.

«Феномен Лесі Українки полягає ще у тому, що краса та сила її творчості є одвічними. Поезія Лесі близька нам і сьогодні. Відомий вислів: «Потрібний не лише герой, а й світ, вартий його…» як не можна краще підходить до нашого сьогодення. Український світ, який виборює нині право бути вільним, вартий Лесі. Кожне її слово будить нашу думку, закликає долати труднощі і кличе до Світла, до Перемоги», - розповіла Любов Бабанкова.

Захід проходив у теплій родинній атмосфері, що надовго залишиться у серцях присутніх на цьому дійстві.

А 27 лютого Народний вокально-хореографічний ансамбль «Рушничок» виступав з композицією «Одвічна краса Лесі Українки» у СЗОШ № 37, у якій понад 10 років функціонує філія колективу. «Рушничок» є частим гостем у школі. На філії займаються дві групи дітей, які опановують вокально-хореографічне мистецтво.

Любов Бабанкова зазначила, що головне завдання – вплинути на духовний світ вихованців саме поезією Лесі Українки та іншими мистецькими жанрами. Учням було запропоновано самостійно дібрати та вивчити вірші Лесі Українки на свій смак. Таким чином проявлялась дитяча ініціатива, розширялось коло учасників дійства.

Немає коментарів

Схожі статті:

Виховний захід в НРЦ "Мрія", приурочений 149 річниці з дня народження Лесі Українки Виховний захід в НРЦ "Мрія", приурочений 149 річниці з дня народження Лесі Українки Опубліковано: П`ятниця, 20 березня 2020 Сьогодні в стінах НРЦ "Мрія" відбувся виховний захід, приурочений 149 річниці з дня народження Лесі Українки.

Переглядів: 3115 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Святкові заходи до дня народження Лесі Українки в НРЦ  «Левеня» Святкові заходи до дня народження Лесі Українки в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Четвер, 27 лютого 2020 25 лютого 2020 року день народження знаменитого літератора, культурної і громадської діячки – Лесі   Українки. ЇЇ твори – це джерело невичерпної мудрості та незламної сили духу. Слухали поезії та казки для дітей і вихованці старших груп «Мак» та «Соняшник» ІІ відділення Комунального закладу Львівської...

Переглядів: 929 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook