Період публікації:

від

до

Категорія:

Таємниці бабусиної скрині

Опубліковано: Четвер, 02 березня 2017 

min
max

Сьогодні у ДНЗ №3 м.Пустомити відбулося незвичайне дійство. Вихователі середньої групи Мандзій І.О. та Осипенко Л.М. створили на занятті неповторну атмосферу давньої української хати з усіма її атрибутами (піччю, лавами, столом, барвистим вишиттям та, звичайно, із багатою старовинною скринею).

Саме навколо скрині і розгортаються всі події, адже вона приховує у собі справжні бабусині таємниці. Діти з цікавістю розглядали давній український посуд (глиняні тарілки, глечик, макітру, горщик, у якому в печі зварили справжній український борщ).

Використовуючи мовленнєві ігри, вихованці порівнювали тарілки, закріплюючи тим самим поняття «антоніми» (тарілка глибока – плитка, велика – мала, світла – темна). А якими означеннями вони описали глечик!

Він і красивий, і гарний, і барвистий, і розписаний, і прикрашений, розмальований, блискучий, давній, чудовий.  Дошкільнята  вміло утворювали прикметники від іменників (ложка з дерева – дерев’яна, з металу – металева, із срібла – срібна,  із золота – золота, із заліза – залізна, з пластмаси – пластмасова, з пластику – пластикова).    

Щоб урізноманітнити види діяльності на занятті вихователі провели з дітьми рухливу музичну гру «Живий борщик», складали пазли із зображенням посуду – «склеювали» розбитий посуд.

Та справжньою несподіванкою було знайомство з девев’яними ложками. З’ясувалося, що ними можна не тільки їсти – на них можна грати. Наші вихованці чудово впоралися із цим завданням, відчувши себе справжніми музикантами. А допомогла їм у цьому музкерівник Олинець О.І.

Не обійшлося на занятті і без магії. Промовивши «чарівні слова», діти перетворили звичайні дерев’яні ложки на справжніх лялькових героїв ложкового театру. Тут і мишка, і зайчик, і лисичка, і вовк, і ведмідь. Малята відразу здогадалися, що завітали вони із казки «Рукавичка». Для всіх присутніх гостей діти показали лялькову виставу за мотивами народної казки, але на новий лад. До «рукавички», окрім традиційних героїв, завітали ще білочка і їжачок. Несподіваною була і розв’язка – усі звірята повернули рукавичку дівчинці, яка загубила її у лісі.

За активність на занятті всі його учасники отримали безліч гарних емоцій, багато нових знань і навичок, а також – смачні солодкі подарунки.

На такій позитивній ноті і закінчився зимовий цикл свят у нашому садочку. А попереду на усіх чекає чарівна весна із безліччю подарунків та несподіванок.

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 873 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 774 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook