Період публікації:

від

до

Категорія:

Нарада керівників ЗНЗ Пустомитівського району

Опубліковано: П`ятниця, 03 березня 2017 

min
max

На початку лютого 2017 року всією Україною почала поширюватися інформація про те, що у російській соцмережі «Вконтакті» підлітків «затягує» в себе гра, яка має смертельні наслідки. З цього приводу відділ освіти Пустомитівської РДА провів термінові наради з керівниками ЗНЗ, ПНЗ, практичними психологами шкіл. На ці наради були запрошені інспектор  ЮП СП Пустомитівського ВП Франківського ВП ГУ НП України у Львівській області капітан  поліції  Гулько  Ю. С. і практичний психолог центру соціальних служб сімї і молоді Москалюк Г.Й.

Гулько Ю.С. розповів про виникнення так званих «груп смерті».  За інформацією кіберполіції, адміністратори та фанати таких ігор спочатку створюють відповідні спільноти, а себе вони називають «китами», тому що ці тварини асоціюються у них зі свободою. Використання поняття «кити»,  можливо, пояснюється тим, що цей вид ссавців – один з небагатьох, представники якого добровільно можуть звести рахунки з життям.

Після того, як особа стає учасником спільноти, адміністратор починає проводити психологічне вивчення особи через спілкування в особистому чаті, задаючи різні питання, зокрема, чи готова дитина до суїциду. Надалі дитині чи підлітку куратор групи починає давати завдання, яких може бути загалом до 50, і на виконання яких дається мінімальний час. Виконуючи завдання, учасник гри обов’язково має відзвітуватися адміністратору, надіславши фото. Якщо ж дитина відмовляється це робити і виходить з групи, куратор може погрожувати учаснику тим, що знає про нього всю особисту інформацію та що  йому все одно буде загрожувати смерть. Тобто не залишає дитині ніякого виходу. Останнє, що змушують виконати адміністратори спільнот - це вчинити самогубства. Вони мотивують це тим, що дитина після смерті стане китом і усі її проблеми розчиняться, що є відвертою неправдою. За умовами кураторів, суїцид вони мають здійснити на камеру.

Практичний психолог центру соціальних служб сімї і молоді Москалюк Г.Й. наголосила на тому, що найбільш кризовий період - це 13-14 років. Людина тоді не знає, що саме їй потрібно. Загалом, діти віком від 10 до 16 років найбільш схильні до участі в подібних інтернет-іграх. У період підліткового віку діти найбільше емоційно-нестабільні, вразливі, чутливі до будь-яких змін: "Підлітку це потрібно та цікаво лише тоді, коли батьки або значимі дорослі не дають такої можливості. Дитина вступає туди, тому що там можна показати всім, що вона вільна – це реалізація протесту, там можна стати частиною особливої групи. Підліток там задовольняє усі незадоволені потреби. Ймовірно, що організатори цієї групи поставили ставку на психологічні особливості спілкування підлітків".

Зараз як ніколи важливо тримати тісний контакт з школярам , тому усіх батьків, педагогів, а також друзів підлітків – закликаємо бути уважними один до одного.

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 873 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 774 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook