Період публікації:

від

до

Категорія:

«Забута казка — це золоте намисто, яке впало на морське дно»

Опубліковано: П`ятниця, 03 березня 2017 

min
max

Так  кажуть старі люди. І, щоб не втратили наступні покоління такого намиста, ми повинні зберігати у своїй пам’яті перлини народної мудрості, розшукувати народних мудреців, які пам’ятають казки, народні оповідки, пісні та прислів’я.

28 лютого у Шегинівській ЗОШ І-ІІІ ст. Мостиського району  відбулося «Свято казки», яке підготували учні 3 класу. На свято діти запросили учнів школи, вчителів та свої рідних.

 Студентка - практикантка Самбірського педагогічного коледжу імені Івана Филипчак  Вінокурова Х. П. з допомогою вчителя – наставника Гурської М. О. відтворили з учнями українську народну казку «Коза-дереза» на новий лад. На свято завітали казкові герої: Королева Казки (Падяк І.), зайчик-листоноша (Клемра А.), Червона Шапочка та Котигорошко (Хащук І. та Красінський А.), лисичка (Тирпак М.), Мальвіна і Буратіно (Боднар А. та Мелешко І).

У казці головні ролі виконували : дід – Карандюк М., баба – Онищук О., Коза-Дереза – Хащук І., внучка – Падяк К., вовк – Дах О., циганка – Церковник І. та продавці – Торба А., Дубляниця М., Костюк В., Леньо В. Вели свято казки чарівні ведучі – Колодій Ю., Торба О. та Кальницька С. Вихід героїв  супроводжувався музикою. Учні виконали пісні «Свято казки», «Як пішла я на базар…» та «Пісня про дружбу». Оживили свято маленькі кумедні танцюристи 1- 4 класів ( танець «Ха-Фа-На-На», «Гумі-пеу», «Казки мої улюблені» та сучасний танець) під керівництвом Вінокурової Р.В.  

Краси та неповторності додали дитячі костюми, декорації та артистичність дітей.  . Глядачі отримали великий заряд позитивних емоцій, сфотографувалися на пам′ять з казковими героями та бурхливими оплесками подякували їм.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

«Їх, юних сміливців, лиш жменька була – із серцем зі сталі і духом з граніту» «Їх, юних сміливців, лиш жменька була – із серцем зі сталі і духом з граніту» Опубліковано: Понеділок, 19 лютого 2018 Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року день національної трагедії 300 юнаків – цвіт тодішньої української патріотичної...

Переглядів: 484 Коментарів: 0

Відділи освіти

Ефективний урок історії – дзеркало загальної та педагогічної культури вчителя, мірило його інтелектуального багатства, показник його кругозору та ерудиції Ефективний урок історії – дзеркало загальної та педагогічної культури вчителя, мірило його інтелектуального багатства, показник його кругозору та ерудиції Опубліковано: Середа, 27 грудня 2017 Нещодавно на базі Поповицького НВК Шегинівської сільської ради відбувся семінар-практикум «Ефективний урок історії – дзеркало загальної та педагогічної культури вчителя, мірило його інтелектуального багатства, показник його кругозору та ерудиції». На семінарі, під керівництвом Буцик О.Р., педагоги...

Переглядів: 551 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook