Період публікації:

від

до

Категорія:

Напередодні святкувань Шевченкових днів

Опубліковано: Понеділок, 06 березня 2017 

min
max

Напередодні святкувань Шевченкових днів у м. Трускавці вже традиційно проводиться конкурс з образотворчого мистецтва та конкурс на кращого читця художньої та авторської поезій, творів на шевченківську тематику серед школярів міста .

У конкурсі з образотворчого мистецтва 2 березня взяло участь понад 60 дітей. Малюнки юних художників свідчать про креативний підхід до даної тематики, своєрідний стиль. Сюжети малюнків оригінальні, демонстрували майстерність учнів, володіння різними техніками виконання робіт у номінаціях конкурсу «живопис», «графіка», «витинанка».  Конкурсні роботи  засвідчили знання  біографічних відомостей та творів Кобзаря. Журі визначило кращих, а з – поміж них  Гран – прі отримали Василів Оксана, Лепак Аліна, Табачинська Альбіна.

Під час міського конкурсу на кращого читця художньої та авторської поезії, у якому взяли участь 49 дітей  журі відзначило, що попри всі сучасні інновації,  інтернет- ресурси, твори  видатного українського письменника Тараса Шевченка є  особливою книгою для багатьох поколінь українців, своєрідним життєвим дороговказом, символом боротьби і незламності людської душі та волі. Діти продемонстрували високу виконавську майстерність та декламаторські здібності, глибоке розуміння поезії Т.Шевченка та його роль  в історії України. Журі відмітило професіоналізм, сценічну культуру, артистичність окремих учасників конкурсу: Біліченко Вероніки, Попруженко Марини, Регуша Назара, Ткаченко Ірини, Мінчак Мар’яни. Оригінальний задум та своєрідний підхід прозвучав в авторській поезії Кравців Христини та  Іванків Ольги.

Переможці конкурсів нагороджені грамотами відділу освіти Трускавецької міської ради, а кращі  декламатори читатимуть твори  Кобзаря на міському заході з нагоди 203-ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка. Юні художники-переможці конкурсу демонструватимуть свої малюнки на загальноміській виставці.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook