Період публікації:

від

до

Категорія:

У Червоноградській загальноосвітній школі № 9 свято «Краща мова єднання-це українська!»

Опубліковано: Понеділок, 06 березня 2017 

min
max

21.02.2017 року у Червоноградській загальноосвітній школі № 9  відбулось свято «Краща мова єднання-це українська!», який підготували і провели вчитель української мови та літератури Малко Н.Я. та учні 9-Б класу.


Щороку 21 лютого відзначаємо Міжнародний День рідної мови. Як море починається з річки, так українське слово - з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, поглиблювалося під пером Івана Котляревського, Тараса Шевченка та інших видатних письменників.

Мова-це не просто звуки, це голос народу. Втрата мови веде до зникнення самої нації. Тому наш народ протягом віків бореться за її збереження. Українська мова Вона нам рідна, як мати, батько, як земля, на якій ми зростаємо, живемо.
Спробуємо уявити один день свого життя без мови. Ось ви прокидаєтесь, мовчки одягаєтесь, снідаєте, виходите на вулицю. А тут мовчазні постаті проходять повз вас і ніхто не сперечається. Стоїть мертва тиша...
Справді важко уявити наше життя без мови. Адже вона - найголовніший засіб людського спілкування.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook