Період публікації:

від

до

Категорія:

Свято весни у ДНЗ «Львівське ВПХУ»

Опубліковано: Понеділок, 06 березня 2017 

min
max

Першою ластівочкою весни у ДНЗ  «Львівське ВПХУ» 1 березня 2017 р. в рамках позаурочної роботи відбувся захід «Мистецтво у спідниці». Організаторами заходу були майстри в/н Герич Ю.Б. і Журило О.Я., та викладач спецдисциплін художнього профілю Денькович Н.А.

Метою даного заходу було ознайомити учнів з плеядою жінок в Україні, що утвердили своєрідність нашої культури у світі. Зокрема була представлена творчість діячок у таких галузях мистецтва, як: живопис, театр, музика, кінематограф, література.

Організатори, за допомогою мультимедійної презентації та відео-матеріалів ознайомили присутніх із біографією, основними місцями, пов’язаними з життям і творчістю відомих живописців та скульпторів: Башкирцевою Марією, Приймаченко Марією та нашою сучасницею – Гапчинською Євгенією.

Також було представлено жінок театральної та оперної сцени: Заньковецьку Марію та Крушельни́цьку Соломію.

Завдяки творчості Кві́тки Ці́сик, Ніни Матвієнко та Мар’яни Садовської учні ознайомились з багатогранністю української культури за кордоном, «золотого голосу» в Україні, та високої етнічності у культурі нашого народу.

Учням нагадали про український кінематограф у постатях жінок Лариси Шепітько та Кіри Муратової.

Поезію теж не обійшли, адже учнями були відтворені вірші Лесі Українки та Ліни Костенко.

Було згадано про фотографа та журналіста – Софію Яблонську.

Учасники творчого вечора зі шанобливістю та співпережиттям реконструювали клапті спадщини проявивши свої творчі здібності на імпровізованій сцені у творчих перформенсах та виконанні пісень. Декламування віршів здійснювалось під архаїчний музичний супровід.

З приємністю можна відзначити, що до підготовки та проведення вечора долучилися учні різних спеціальностей училища.

На позаурочному вечорі панувала творча та дружня атмосфера, кожен зміг відчути себе на крок ближче до творчості українських мисткинь.

Даний захід надав можливість учням дізнатись про вплив жінки на культуру України та ставлення суспільства у різні епохи до такого виду діяльності жіноцтва, сприяв вихованню любові до мистецтва та формуванню естетичного смаку, поглибив знання про відомих жінок України та їхній вплив на світову культуру і на розвиток українського мистецтва зокрема.

Матеріал підготувала Денькович Н.А.

Немає коментарів

Схожі статті:

Вишиванку одягну – всьому світу покажу Вишиванку одягну – всьому світу покажу Опубліковано: П`ятниця, 22 травня 2020 Калина червоніє на столі, А біля неї – жовті колосочки, Мов пустотливі братики малі, Це все – моя земля, моя Вкраїна, Це рук моєї матері тепло, І цей рушник, яким і дочку й сина Благословляє мати на добро    У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу...

Переглядів: 6144 Коментарів: 0

Відділи освіти

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГЕНОЦИДУ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО НАРОДУ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГЕНОЦИДУ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО НАРОДУ Опубліковано: П`ятниця, 22 травня 2020  18 травня в  Україні вшановують День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу – пам’ять про злочинні акції, сплановані керівною верхівкою колишнього Союзу РСР та здійснені радянськими каральними органами у 1944 році, які привели до масових людських жертв та завдали непоправної шкоди кримськотатарському...

Переглядів: 6219 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook