Період публікації:

від

до

Категорія:

Леся Українка – це геній українського народу

Опубліковано: Понеділок, 06 березня 2017 

min
max

Але вона водночас  і чарівна жінка, що мала світлу й ніжну душу, уміла дружити і любити, володіла тонким почуттям гумору навіть тоді, коли терпіла  біль. Вона була упевнена в тому, що тепло і почуття її серця, вкладені у твори, житимуть навіть після її смерті:

Як я умру, на світі запалає

Покинутий вогонь моїх пісень,

І стримуваний пломінь засіяє

Вночі запалений, горітиме удень…

Щоб вшанувати пам'ять безсмертної людини,  в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст.  з 27 лютого до 3 березня 2017 року було проведено тиждень,  присвячений 146-ій  річниці від дня народження Лесі Українки. 

На початку Тижня  було проведено загальношкільну лінійку "Горить зоря її поезії над краєм» , на якій голосно та виразно лунали вірші Лесі Українки та цікаві факти про її життя. Інформаційний вісник «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я» доповнив інформацію, яку шкільна громада почула на загальношкільній лінійці. У зручний для себе час учні та вчителі  мали змогу ознайомитися з літературою в книжково-журнальній виставці "Ти себе Українкою звала".  Дочка Прометея  дуже любила малювати,тому  осторонь не залишилися й наші юні художники, для  яких був організований шкільний конкурс малюнків "До тебе, моя Україно, струна моя перша озветься" . Найкращих було нагороджено грамотами.

Заключним етапом тижня став захід «Безсмертна  Леся Українка», на якому учні детальніше ознайомилися із біографією Лариси Петрівни Косач-Квітки, почули її прекрасну поезію, інсценізували уривки з її творів. Безумовно, Леся Українка є прикладом для нас усіх, прикладом того, як треба жити, як треба цінувати кожну хвилину свого життя, радіти усьому прекрасному і дякувати Богу за кожен прожитий день.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook