Період публікації:

від

до

Категорія:

«Крізь терни до зірок»

Опубліковано: Понеділок, 06 березня 2017 

min
max

Отож, заповідаю вам усім:

моліться, працюйте і боріться

за збереження християнської

душі кожної людини українського

народу і за весь український нарід!»

Й. Сліпий

Не одну Голгофу пройшла Україна. Ця дорога важка, встелена терням, за неї заплачено найвищу ціну – життя людей, але осяяна вірою і впевненістю в те, що Україна буде розвиненою духовною державою. Ми не маємо права втратити те, що здобули і здобувають для нас і майбутніх поколінь герої-патріоти.

Наш земляк Йосиф Сліпий, який пройшов свою хресну дорогу, не зламався, витримав всі тортури і знущання впродовж вісімнадцятилітнього ув’язнення і є прикладом для молоді, що прагне жити у вільній країні, мати свою мову і церкву.

У НВК «Лисовицька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ст.-ліцей» пройшов цикл переглядів відеофільму «Крізь терни до зірок», присвячений 125-річниці від Дня народження Йосифа Сліпого, який провели заступник з виховної роботи Мищак Ярослава Дмитрівна та педагог-організатор Шишковська Тетяна Семенівна.

Учні 5-11 класів ознайомилися з трагічною історією УГКЦ. На загальношкільній лінійці з розповіді о. Михайла Коцуровського довідалися про її діяльність у підпіллі. Зробили висновок: без духовності немає нації.

Педагог-організатор наголосила, що від найменшого поруху нашого серця, від нашої щирої молитви, від нашої праці залежить доля кожного з нас і цілої держави.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook