Період публікації:

від

до

Категорія:

НЕ ЗАБУДЬМО…

Опубліковано: Понеділок, 06 березня 2017 

min
max

З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, з 20 по 26 лютого 2017 року  у Дрогобицькій ЗОШ №1 імені Івана Франка було проведено низку заходів. 20.02 під час години спілкування «Патріотизм – це…» учні 5-М класу (класний керівник Вознюк Л.І.) підтвердили, що патріот – це той, який живе у єдності зі своїм народом, а патріотизм породжує впевненість у собі, волю до перемоги, віру у свою націю, свій народ.

24.02.2017 року відбулася година-реквієм «Крила надії», на яку були запрошені родичі Героїв Небесної Сотні Олега Ушневича, Йосипа Шилінга, Богдана Вайди, а також захисники-добровольці - Ігор Шолтис («Шульц»), боєць батальйону ОУН, Руслан Щерба ("Єгер") -  боєць УДА та Марія Головкевич, волонтер.

Захід розпочався співом Псалмів Давида, які виконали семінаристи-практиканти школи, із наступним переходом до перегляду  інсценізованих біблійних та сучасних подій, пов’язаних із служінням Батьківщині та прославою Бога. Хвилиною мовчання пом’янули усіх загиблих за Україну.

Присутні мали можливість візуально поринути у події, що відбувалися на Майдані, які, на жаль, не припиняються на Сході, а також немовби зазирнути у майбутнє (сценка «Минуле, сьогодення і майбутнє»). Сценки, пісні, вірші, танцювальна композиція – усе було зібрано у єдиний моноліт віри, надії та любові  до рідних, Батьківщини та Бога. Учні 5-М та 10-М класів перевтілилися у сценічні образи настільки, що внутрішньо відчувалася та чи інша реальна подія, яку було зображено  на сцені. Презентація, музичний супровід вдало переплітались із постановкою сценарію. Завершальним акордом став вірш «Добродії світу» у виконанні Романа Шепіди та подарована Мар’яною Коцемірою пісня «Два крила».

Після  панахиди,  яку відправив духовний наставник школи о.Ростислав Мелех, до учнів звернувся Ігор Шолтис. Воїн подарував присутнім власну надзвичайно зворушливу пісню про Майдан, а випущені в цей момент в небо білі кульки з голубами символізували чисті дитячі помисли, які щоденно піднімаються у небеса з проханням миру для України. Про відвагу українських бійців на Сході розповів  п. Руслан Щерба. Зі словами подяки до учасників години-реквієму звернулася п. Марія Головкевич, представник ММК п.Ольга Яремко, а також  директор школи п.Ольга Лужецька.

Захід підготувала творча група у складі: Калічак О.Я. режисер-постановник, Колечко М.В., класний керівник 10-М класу, Вознюк Л.І., класний керівник 5-М класу, Костецька М.І., музичне оформлення, Артим Х.П., керівник танцювального гуртка, Знак О.Л., оператор, Станович Н.М., педагог-організатор.

Завершилися Дні Пам’яті сходженням на гору Небесної Сотні (с. Довге Гірське), у якому взяли участь 33 особи, серед яких були учні 1-11-х класів, їхні батьки, вчителі. Керівник сходження - Гончарук М.В., вчитель Захисту Вітчизни, керівник Школи Бойового Гопака у м. Дрогобич.

Герої не вмирають. Вони живуть доти, поки ми про них пам’ятаємо.

Немає коментарів

Схожі статті:

День пам"яті Героїв Небесної Сотні День пам"яті Героїв Небесної Сотні Опубліковано: Понеділок, 06 лютого 2017 31.01.17р. у КЗ ЛОР Верхньосиньовидненська спецшкола-інтернат вихователь групи 9-10 класів Матчак І.Я. провела з учнями виховну годину присвячену дню пам»яті Героям Небесної Сотні. Мета: формувати в учнів розуміння єдності та цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності...

Переглядів: 1231 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

У навчальних закладах Львівщини вшановуватимуть постать Михайла Грушевського У навчальних закладах Львівщини вшановуватимуть постать Михайла Грушевського Опубліковано: Четвер, 07 квітня 2016 Упродовж 2016 року у навчальних закладах Львівщини відбудуться виховні та тематичні заходи, приурочені до 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського. Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Олександра Небожук. «Різноманітними науково-виховними...

Переглядів: 8765 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook