Період публікації:

від

до

Категорія:

Участь у проекті «Демократія в школі-демократія в громаді »

Опубліковано: Вівторок, 07 березня 2017 

min
max

                  

    З  02  по  05  березня  2017  року  учителі  Арламівськоволянської  ЗОШ І-ІІ ст. Г. Кучерук  (учитель української мови та літератури)  та Г.Ковальчик  (учитель початкових класів) брали  участь  у  семінарі з розвитку  суспільно- громадянських     компетентностей  учнів «Демократія в школі-демократія  в громаді », мета якого «Даймо дітям коріння і крила».

   Куратор  даного проекту  Олена Шинаровська  у своєму виступі говорила про важливість проектної діяльності, зокрема про те, що освітні проекти сприяють навчанню учнів, розвитку соціальних компетенцій школярів,співпраці замість конкуренції; дозволяють оцінювати не тільки результат, але і процес на різних етапах проекту.

   В ході  семінару  вчителі  слухали   лекції  Ельжбети  Толвінської -Круліковської  та  Еви  Любчинської  « Соціально - громадянські  компетенції: чому вони важливі і як їх розвивати ».  Мали можливість переглянути ряд презентацій про роботу в освітніх проектах, про роль учня, учителя, батьків і громади  у реалізації цих проектів.

   Брали участь у практичних заняттях «Пізнаймо себе і наші школи - на що будемо опиратися, розвиваючи соціально-громадянські компетенції».  Під час заняття кожна пара учителів   мала показати  на малюнку свою школу у вигляді транспортного засобу і пояснити на основі цього, як  функціонує навчальний заклад: хто водій, хто пасажири, якою дорогою і до якої мети прямуємо, які труднощі долаємо.

    Під час   практичного заняття « Як у нашій школі можемо розвивати соціально-громадянські компетенції»  пари зі шкіл мали  придумати  тему  проекту, тобто визначити, що планують, для чого, хто і як це зробить, де і коли відбуватиметься реалізація обраного проекту і що очікуємо від цього.

    Цікавим було практичне заняття « Плануємо та реалізуємо міні – проект ». Учасникам семінару  було запропоновано до опрацювання два проекти « Скарби найближчої околиці » та « Мешканці найближчої околиці ». Для цього потрібно було дослідити територію в радіусі 500 метрів. По завершенні роботи кожна група повинна була представити результати проекту та рефлексію над діяльністю.

     Йшлося під час семінару і про те, як розвивати вміння співпрацювати, про шкільну спільноту і місце громади в реалізації освітніх проектів.

     Семінар  відбувся за підтримки   RITA, Центру освітніх ініціатив та Федерації освітніх ініціатив.

 

 

 

 

 

    

Немає коментарів

Схожі статті:

Розвиток громадянських компетентностей в школі Розвиток громадянських компетентностей в школі Опубліковано: Четвер, 21 Червня 2018 15 червня 2018 року проводився соціогуманітарний модуль для вчителів різних предметів на актуальну тему з огляду реформування освіти «Розвиток громадянських компетентностей в Україні», що є частиною великого українсько-швейцарського проекту DOCCU.  Тренер – доцент кафедри гуманітарної освіти Анна-Марія...

Переглядів: 428 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Шляхи демократизації навчально-виховного процесу з учителями української мови та літератури Шляхи демократизації навчально-виховного процесу з учителями української мови та літератури Опубліковано: П`ятниця, 22 вересня 2017 11 вересня 2017 року обговорювали шляхи демократизації навчально-виховного процесу слухачі курсів підвищення кваліфікації – учителі української мови і літератури Львова та області. Доцент кафедри життєвих компетентностей Кудрик Л.Г. ознайомила педагогів з основами українсько-швейцарського проекту...

Переглядів: 437 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook