Період публікації:

від

до

Категорія:

«Любов великих людей - завжди легенда»

Опубліковано: Середа, 08 березня 2017 

min
max

Мені здається, - може, я не знаю, -

Було і буде так у всі часи:

Любов, як сонце, світу відкриває

Безмежну велич людської краси.

 І тому світ завжди благословляє

І сонце, що встає, і серце, що кохає.

Любов вічна... Любов унікальна. Скільки існує людство, стільки існує і любов. Про любов складали вірші, поеми. Легенди про любов передаються із покоління в покоління.

Найкращі поети і письменники усього світу оспівують це прекрасне почуття у своїх творах. Немає, мабуть, жодного поета, який би не торкнувся у своїй творчості цієї теми. І саме цій темі, темі кохання, було приурочено літературно-музичну композицію «Любов великих людей - завжди легенда», присвячену інтимній ліриці Івана Яковича Франка, яку підготувала бібліотекар Ливинюк Оксана Іванівна. Виховна година відбулася 14 лютого у читальному залі бібліотеки Бродівського педколеджу зі студентами групи Т-22 та керівником групи Дзьобанем В.Ф. Ведучими цього виховного заходу були Яців В., Бойко О., Осінська С, Щурко М.

«Поезію творить любов...», - наголошував Дмитро Павличко. У кожного поета є найщиріші і найліричніші вірші. Це - поезії про кохання. Без них наші уявлення про поета як людину були б неповні, а часто й помилкові. Любов великих людей - завжди легенда. Дуже не хочеться, аби й І.Франко був для нас лише «вічним революціонером», адже він був звичайною людиною: жив на цій землі, прагнув великого кохання, закохувався, страждав розчаровувався...

«Тричі мені являлася любов, - признається поет, тричі в руці від раю ключ держала!». І тричі поет утрачав надію на щастя. Іван Франко не раз закохувався. Ці радісні почуття і глибокі душевні переживання згодом виповів у поетичних рядках.

Здається, ці вірші існували завжди, здається вони були не написані, а знайдені, як діаманти-самородки, бо такого ні видумати, ні вистраждати неможливо.

Відчайдушний порив закоханого серця, голос любові, якому затісно у грудях, озвався поетичним словом і піснею у виховному заході. Чисте, правдиве освідчення, надія і безнадія вилилися у хвилюючі рядки.

І на святі кохання ми говорили про Франка ніжного, щирого у своїх почуттях. Така вже доля поетів - виливати почутті власної душі у слово. Поети відходять у вічність, а їхні шедеври, сповнені щастя і драматизму, залишаються.

Вершинні зразки інтимної лірики, покладені на музику, співає вже не одне покоління українців. Здається ці вірші, пісні можна слухати безконечно. Бо в кожному з них молоді люди знаходять слова, думки, почуття, що відлунюють у їхніх серцях. І той, хто раз у житті пізнав силу кохання, знає, як міцно в ньому переплетені ці почуття.

Які слова, дзвінкі й чудові,

Даруєш ти мені, Господь,

Що ми в цім світі без любові?

Лиш грішна плоть, нікчемна плоть.

Куди б не йшли, за що б не брались,

Все виявляється дарма.

Ніщо у цім житті не в радість,

Коли любові в нас нема.

Любов - це те, що буде вічно.

І ні початку, ні кінця.

Любов як Всесвіт, що магічно

Пульсує в грудях у Творця.

І я складаю в кожнім слові

Йому подяку і хвалу

За цілий океан любові

Й за кожну крапельку малу.

14 лютого — свято любові, свято найкращого почуття, яке окрилює, дає сили і натхнення, радість і захоплення. І завдячуючи якому продовжується життя на землі. Кохання - це святе почуття, яке заслуговує на свій день. Не втрачайте день, коли можна передати свої почуття, свої зізнання коханій людині, і просто тим людям, які люблять вас більше, ніж хто-небудь. Це наші батьки: мама і тато, бабуся і дідусь, брат і сестра. 14 лютого - це день, коли можна не соромлячись висловлювати свою любов до  найближчої людини. «Кохання варте того, щоб чекати, життя варте, щоб жити!».

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook