Період публікації:

від

до

Категорія:

Мовознавчий турнір «Плекаймо рідне слово…» у Новороздільській ЗОШ I-III ступенів №5

Опубліковано: Четвер, 09 березня 2017 

min
max

Учні Новороздільської ЗОШ I-III ступенів №5, зокрема 11-Б клас, до Міжнародного дня рідної мови провели мовознавчий турнір «Плекаймо рідне слово». Мета заходу – подати основні відомості про те, як здійснювався процес розвитку української мови в ході історичного становлення українського суспільства та його культури; розвивати мовну культуру; виховувати любов до рідної мови, як «… найбільшого і найдорожчого добра в кожного народу»; проілюструвати величність української мови, як мови мудрого і гордого народу, зважити на значимість державної мови, як засобу порозуміння людей у суспільстві.

Одинадцятикласники читали вірші про мову, виконували різні цікаві сценки, співали, провели мовознавчу вікторину.

Завершився виховний захід закликом: «Дорогі друзі, маймо сміливість серцем і душею впевнено сказати: Ми – українці!» Хай усіх нас єднає належність до великого народу. Плекаймо всі разом ту мову, яка дісталася нам у спадок від наших пращурів:

 

Як парость виноградної лози,

Плекайте мову. Пильно й ненастанно

Політь бур’ян. Чистіша від сльози

Вона хай буде…

М. Рильський

 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook