Період публікації:

від

до

Категорія:

Година пам’яті «Герої не вмирають» у Новороздільській ЗОШ I – III ст. №5

Опубліковано: Четвер, 09 березня 2017 

min
max

20 лютого у Новороздільській ЗОШ I – III ст. №5 в 11- А класі відбулася виховна година – година пам’яті «Герої  не вмирають» до Дня Героїв Небесної  Сотні.

Одинадцятикласники вшанували пам’ять героїв, згадали про справжні бої, що розгорталися в центрі Києва 18 – 20 лютого 2014 р. на вулицях Інститутській, Грушевського, на Європейській площі, Майдані, у Маріїнському парку. Учні переглянули відео «Небесна сотня – безневинна жертва…» Перед очима постали страшні картини… Кров, вогонь, стрілянина. Знову смерті, поранені, відірвані руки, проламані голови, покалічені жінки…

Хмари зловісні нависли над нами,

Сили ворожі нас довго гнітуть,

Станьмо ж до бою усі з ворогами,

Смерть або воля та згода нас ждуть!

Ведучі наголосили на те, що кожен із Небесної сотні мали свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну Україну. Перед учнями на слайдах промайнули обличчя героїв.

Наприкінці прозвучав заклик, щоб у молитвах згадати усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Щоб пам’ять про невинно убитих згуртувала нас, живих, дала нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави, на власній землі.

Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» ведучий запалив свічку і передав її учням по колу, з рук в руки.

На такій сумній ноті закінчилась година пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook