Період публікації:

від

до

Категорія:

Виховний захід «Караюсь, мучусь … але не каюсь» в Борщовицькому НВК

Опубліковано: П`ятниця, 10 березня 2017 

min
max

Ім’я його калиновим уставом

В папірус літ вписали журавлі.

Глаголить він народними устами

Його устами, вдосвіта уставши,

Народ себе глаголить на землі!

(Б.Олійник)

09 березня 2017 року з нагоди 203-річниці від дня народження Т.Г.Шевченка в Борщовицькому НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» пройшов захід «Караюсь, мучусь … але не каюсь», який підготували вчителі Дембіцька О.Р., Вовк О.О. та Галас О.Р. з учнями 6, 7 і 10 класів, які відтворили уявні образи зустрічі Т.Шевченка із своєю долею, з Україною. Цікавою і актуальною була сценка розмови поета з Батьківщиною, в якій він говорить про те, що не кається за жоден свій вчинок.

Емоційно-вразливою була постановка зустрічі Т.Шевченка з В.Рєпнєною, в якій показано невимовний біль через розлуку і заборону листування з коханою.

Також була проведена інсценізація поеми-тетралогії Б.Стельмаха «Добра слава й Погана слава», в якій відображено суперечку між уявними образами, які схвалюють і критикують Т.Шевченка за його дії. Та все ж таки, «добра слава» перемагає і ставить поета на п’єдестал добра і справедливості.

Мистецька постановка поеми «Наймичка» у виконанні учнів 10 класу показала складну, стражденну долю жінки, яка все життя була змушена приховувати своє материнство. Діти намагалися показати і донести до глядача глибину та безмірність натури «наймички», її могутню любов до своєї дитини.

Завершилось свято читанням вірша Л.Костенко:

«Сльоза чомусь набігла до повік…

Бо знаєте із каторги в салони

Не зразу ісміхнеться чоловік…»

Віpний і геніальний син укpаїнського наpоду – безсмеpтний він належить усім наpодам, незалежно від того, якою мовою вони говоpять і в якій частині земної кулі вони живуть, бо він оспівував і боpовся за такі високі, благоpодні, спpавді людські ідеали, які безсмеpтні і які виpажають кpащі думи, мpії й пpагнення всіх наpодів.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 873 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 775 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook