Період публікації:

від

до

Категорія:

Мова – душа народу (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 10 березня 2017 

min
max

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і у Буцівській ЗОШ І-ІІ ст.

Протягом тижня проводилися тематичні уроки, виховні години, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися з шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української мови.

Завершальним етапом у відзначенні Міжнародного дня рідної мови було проведення виховного заходу, яку підготували вчитель математики Пилип М.П. та вчитель основ християнської етики Волошин О.М.

Розпочалося свято з Гімну українській мови, який з великим натхненням і вірою в серці виконали учениці 7-9 класів. Учасники заходу розповіли присутнім про історію виникнення свята, і наголосили на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.

Продовжили свято читці віршів про мову: Савка В., Самоїл Ю., Сень І., Волошин Н., Торба С., Федечко С., Кур В. Також пролунали пісні «Мова єднання», «Мова лебедина», «Гей, шуми, Великий Луже».

Завершила свято дівчина-Українська мова (Сень Л.), яка закликала учнів берегти і шанувати свою мову заради прийдешніх поколінь, бо з нею – наше майбутнє і майбутнє України.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Буцівській школі провели роз’яснювальну роботу щодо недопущення спалювання сухої трави У Буцівській школі провели роз’яснювальну роботу щодо недопущення спалювання сухої трави Опубліковано: П`ятниця, 10 березня 2017 З настанням весни люди почали повсюдно випалювати суху траву. Разом із тим підвищується ризик виникнення пожеж, пов’язаних зі спалюванням трави, сухостою, опалого листя. У зв’язку з цим повітря в містах і селах стає важким і гірким, збільшуються випадки захворювань дихальних шляхів, гине безліч дрібних...

Переглядів: 855 Коментарів: 0

Відділи освіти

З вишиванкою в серці Україну єднай! З вишиванкою в серці Україну єднай! Опубліковано: П`ятниця, 22 травня 2020 Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка  символізує  родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. 21...

Переглядів: 6320 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook