Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбулося засідання Колегії департаменту освіти і науки ЛОДА (фото)

Опубліковано: Середа, 15 березня 2017 

min
max

Сьогодні, 15 березня, відбулося засідання Колегії департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

В ході роботи було розглянуто низку питань. Зокрема, про впорядкування мережі загальноосвітніх навчальних закладів області розповіла директор департаменту Любомира Мандзій. «Кожна дитина повинна отримати якісну освіту, незалежно від місця її проживання», - наголосила головна освітянка області. За її словами, навіть за меншої кількості дітей в класі освіта в селах не така якісна, як у містах. Про відносну якість навчального процесу можна судити за різницею в результатах ЗНО для міської та сільської місцевостей.

Любомира Степанівна зазначила, що одним із механізмів переведення сільських дітей в кращі умови навчання є формування мережі опорних шкіл. На даний момент у Львівській області функціонує 24 опорні школи. Вони відповідають критеріям, встановленим Міністерством освіти і науки України: рішення про створення опорної школи, наявність філій та забезпечення довозу дітей.

Заступник начальника управління - начальник відділу планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку і звітності Галина Дохняк поінформувала про стан фінансової дисципліни місцевих органів управління освітою та підпорядкованих їм закладів.

Про підсумки проведення огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в установах і закладах освіти області за 2016 рік повідомив заступник голови Ради обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Мар’ян Калин.

Начальник відділу організаційно-кадрової роботи Леся Саврук виступила із питанням про затвердження Порядку представлення педагогічних і науково-педагогічних працівників освіти Львівщини до почесних звань «Заслужений вчитель України», «Народний вчитель України», «Заслужений працівник освіти України», відомчих заохочувальних відзнак Міністерства освіти і науки України та департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

На завершення засідання члени Колегії департаменту схвалили пропозицію щодо представлення до нагородження державною нагородою «Заслужений працівник освіти України» Грабара Євгена Івановича – директора Малої академії мистецтв м. Комарно Городоцького району Львівської області.

Ключові слова:

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook