Період публікації:

від

до

Категорія:

Змінюймо українську школу разом: 22 березня на порталі EdEra розпочинається 2-га сесія обговорення навчальних програм для 5-9 класів

Опубліковано: П`ятниця, 17 березня 2017 

min
max

З 22 березня до 2 квітня усі бажаючі зможуть ознайомитися та внести свої пропозиції до проекту оновлених навчальних програм для 5-9 класів. Враховуючи масштаби проробленої роботи, час на другу сесію обговорення було збільшено – як і перша сесія, воно триватиме 12 днів.

«Ми побачили, що у нас було критично мало часу на найбільш складні та відповідальні етапи як змістовної, так і технічної роботи з навчальними програмами. Саме тому було вирішено збільшити час на опрацювання документів у робочих групах – продовжити її на 3 дні до 10 березня – і для підготовки файлів для розміщення на порталі EdEra – на 6 днів. Порадившись, ми вирішили, що також буде справедливо збільшити період другої сесії публічного обговорення, адже люди мають мати можливість детально ознайомитися із підготовленими документами», - зазначила координатор проекту оновлення навчальних програм для 5-9 класів Тетяна Засєкіна.

Діяльність робочих груп була спрямована на два основних завдання: перше – врахування пропозицій 1-ї сесії публічного обговорення програм на порталі EdEra, і друге – підготовка проектів оновлених навчальних програм, в яких особлива увага приділялася компетентністній складовій, яка реалізовуватиметься через впровадження у навчальні предмети чотирьох наскрізних змістовних ліній:

  • «здоров’я і безпека»;
  • «громадянська відповідальність»;
  • «підприємливість і фінансова грамотність»;
  • «сталий розвиток і екологічна грамотність».

Враховуючи це, робочі групи підготували проект оновлених програм для 5-9 класів, що з 22 березня будуть розміщені для обговорення на онлайн-порталі EdEra.

За результатами роботи створено порівняльну таблицю, в якій роз’яснено, які пропозиції першої сесії обговорення були враховані, які ні і чому, а також стислий опис ключових змін, які пропонується впровадити у програмах.

«Більша частина періоду з 22 березня по 2 квітня припадає на весняні канікули, коли у вчителів нема уроків, тож можна буде більш детально переглядати та коментувати програми. Педагоги зможуть також обговорити їх на методичних комісіях. Ми сподіваємося, що друга сесія публічного обговорення буде не менш продуктивна, ніж перша, і дасть нам можливість вдосконалити програми», - додав координатор проекту оновлення навчальних програм для 5-9 класів Сергій Горбачов.

Немає коментарів

Схожі статті:

1 тис. 271 пропозиція за 5 днів – триває 2-га сесія обговорення оновлених навчальних програм для 5-9 класів 1 тис. 271 пропозиція за 5 днів – триває 2-га сесія обговорення оновлених навчальних програм для 5-9 класів Опубліковано: Вівторок, 28 березня 2017 За 5 днів у другій сесії публічного обговорення вже оновлених навчальних програм для 5-9 класів на онлайн-платформі EdEra взяли участь 170 дописувачів, які залишили 1 271 пропозицію. Найбільше дописів було зроблено з «Хімії» – 309, «Математики» – 199 та «Української літератури» – 163. Менш за все...

Переглядів: 584 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Стартувала 2-га сесія публічного обговорення навчальних програм 5-9 класів Стартувала 2-га сесія публічного обговорення навчальних програм 5-9 класів Опубліковано: Четвер, 23 березня 2017 На порталі EdEra стартувала друга сесія публічного обговорення вже оновлених навчальних програм 5-9 класів. Усі бажаючі можуть переглянути зміни, внесені до програм після першої сесії обговорення та роботи робочих груп, а також надати свої пропозиції щодо подальшого удосконалення програм базової школи....

Переглядів: 936 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook