Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові презентували освітній ІТ-центр для школярів та вчителів (фото)

Опубліковано: Понеділок, 20 березня 2017 

min
max

У Львові презентували Інноваційний навчальний комплекс «ІТ-освіта» – центр для викладачів та старшокласників, які цікавляться ІТ-індустрією. Призначення комплексу – розробка та реалізація новітніх підходів в освіті у системі підготовки фахівців для ІТ-індустрії. Навчальний комплекс розпочне свою роботу з вересня 2017 року.

Створення комплексу ініціював Вищий навчальний заклад «Комп’ютерна Академія ШАГ». До його складу ввійшло 14 шкіл міста. Учнів шкіл, що входять в Комплекс, навчатимуться за дворічною навчальною програмою, яка охоплює: дисципліни для набуття м’яких навичок (англійська мова, риторика та критичне мислення) та дисципліни для набуття основ професійних знань та умінь (основи програмування, веб-програмування, основи робототехніки та сучасних інформаційних технологій).

«Наш девіз – «навчання - гра». Ми вибрали модулі та предмети, які, на наш погляд, є найбільш цікавими. Суть комплексу в тому, аби діти набирались так званих «м’яких» навичок для того, щоб бути презентабельними і на момент закінчення навчання чітко знали, ким хочуть стати в майбутньому», - розповів Дмитро Пелешко, проректор Вищого навчального закладу «Комп’ютерна Академія ШАГ».

Заняття проводитимуться у форматі коворкінгу. Також у програмі – проектна робота у складі команд з фінальною презентацією результатів по завершенню кожного семестру.

Кураторами Інноваційно навчального комплексу «ІТ-освіта» стали Львівський ІТ-кластер та українські компанії ІТ-індустрії – SoftServe, EPAM.

«Мета нашого комплексу – виховати успішну людину, яка буде впливати на бізнес, який пов’язаний з ІТ. Суспільству потрібні особистості, які вміють відбирати інформацію, її обробляти і приймати стратегічні рішення. Саме у цьому контексті вбачаю основне призначення цього Комплексу. Вірю, що він стане прикладом таких інноваційних підходів і новітніх програм», - розповів Володимир Вергун, керівник навчальної лабораторії EPAM.

До складу координаційної ради комплексу, крім представників навчальних закладів та ІТ-компаній, ввійшли очільники освіти Львова.

«Програми, які пропонуються, допоможуть нашим випускникам стати конкурентно спроможними. Зважаючи на велику затребуваність на ринку високо професійних працівників, кращі навчальні заклади будуть конкурувати за них», - зазначила Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

«Заснування інноваційного комплексу – це ще одна можливість для вчителів і керівників навчальних закладів побачити організацію навчально-виховного процесу абсолютно з іншої сторони – більш сучасної, не такої заангажованої, і не в тих стандартах, до яких ми звикли. Ми повинні вміти відійти від цих підходів і вчити дітей тому, що завтра буде найнеобхіднішим. Тому одним із пріоритетних напрямків діяльності цього комплексу є підвищення кваліфікації вчителів», - заявила Галина Слічна, в.о. заступника міського голови з гуманітарних питань, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Довідково:

Учасниками комплексу є ВНЗ «Комп’ютерна Академія «ШАГ» та загальноосвітні навчальні заклади м. Львова (НВК «Школа-гімназія «Сихівська», ЛНВК ім. В. Стуса «спеціалізована школа І ступеня - гімназія міжнародних відносин», загальноосвітня школа «Берегиня» та загальноосвітні школи № 2, 5, 13, 29, 32, 49, 65, 66, 78, 81, 96 м. Львова).

Немає коментарів

Схожі статті:

Школи з малих населених пунктів мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Школи з малих населених пунктів мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Опубліковано: Четвер, 13 лютого 2020 Учителі-учасники проєкту пройдуть навчання з інфомедійної грамотності та одержать матеріали для інтеграції відповідних навичок у свої уроки. Ціль проєкту – навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти. Рада...

Переглядів: 580 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Стан розбудови соціальної інфраструктури на Львівщині розглянули під час селектора із Прем’єром Стан розбудови соціальної інфраструктури на Львівщині розглянули під час селектора із Прем’єром Опубліковано: Вівторок, 21 січня 2020 У всіх регіонах України мають запрацювати сто нових шкіл, сто садочків та сто стадіонів. Перелік об’єктів мають сформувати найближчим часом на основі перспективного плану кожної області. Про це сьогодні, 21 січня, йшлося під час селекторної наради із Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком. За...

Переглядів: 664 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook