Період публікації:

від

до

Категорія:

27 березня - Міжнародний день театру

Опубліковано: Вівторок, 21 березня 2017 

min
max

У приміщенні Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки представлено книжкові виставки: "Золотий вік українського театру" (еспонується з 20 березня до 07 квітня в фойє бібліотеки (2 поверх) та «Театр повчає так, як цього не зробити товстій книзі» (експонується з 20 березня до 07 квітня в залі абонементу).

Довідка

Театр - це завжди атмосфера свята, духовності, високої культури. Усім відомий вислів Уільяма Шекспіра – «Весь світ – театр, а люди у ньому – актори...» коротко і якнайповніше характеризує зв’язок театру з реальним життям.

27 березня весь світ відзначає Міжнародний день театру. Цей день є справжнім святом не тільки для акторів сцени, але й для мільйонів глядачів.

Міжнародний день театру відзначається щорічно з 1962 року, започаткований у Відні на 9-му конгресі Міжнародного інституту театру (МІТ) при ЮНЕСКО у 1961 році.

Батьківщиною театру всі вважають Грецію, хоча згадка про перший театральний досвід датується 2500 роком до нашої ери і пов’язана з Єгиптом.

Театральне мистецтво України теж бере початок з глибокої давнини, коли воно проявлялося в народних іграх, танцях, піснях та обрядах. У 1795 році був відкритий перший в Україні стаціонарний театр у Львові, в колишньому костелі єзуїтів. В Наддніпрянщині, де перші театральні трупи народилися також у 18 столітті, процес відкриття стаціонарних театральних споруд просувався повільніше.

Новий період в історії національного театру розпочався в 1918 році, коли в Києві утворилися Державний драматичний театр і «Молодий театр» (з 1922 року — модерний український театр «Березіль») Леся Курбаса та Гната Юри. На театральній сцені з'явилася когорта талановитих акторів — Амвросій Бучма, Мар'ян Крушельницький, Олімпія Добровольська, Олександр Сердюк, Наталя Ужвій, та інші.

У Львові в наш час діє 8 професійних театрів: опери та балету імені Соломії Крушельницької, драматичний імені Марії Заньковецької, молодіжний драматичний театр імені Леся Курбаса, драматичний імені Лесі Українки, театр «Воскресіння», «І люди, і ляльки», для дітей та юнацтва і ляльковий, 6 театрів-студій та цирк.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкрито книжкову виставку, присвячену  Міжнародному дню театру Відкрито книжкову виставку, присвячену Міжнародному дню театру Опубліковано: П`ятниця, 18 березня 2016 До Міжнародного дня театру (27 березня) у  приміщенні Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки представлено книжкову виставку: "Корифеї українського театру"(експонується з 16 березня до 04 квітня в приміщенні абонементу). Довідка Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня...

Переглядів: 9172 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

12 серпня - Міжнародний день молоді 12 серпня - Міжнародний день молоді Опубліковано: Середа, 08 серпня 2018 12 серпня - Міжнародний день молоді У приміщенні Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки представлено книжково-журнальну виставку:  «Молодь – майбутнє держави» (експонується з 06 серпня до 23 серпня в фойє бібліотеки (2 поверх)). Довідка Міжнародний день молоді, який відзначається...

Переглядів: 1114 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook