Період публікації:

від

до

Категорія:

"Ціна хліба"- виховний проект

Опубліковано: П`ятниця, 24 березня 2017 

min
max

Протягом березня учні 6-х класів  Бориславської ЗСШ-інтернату  спільно з вихователями Гайгель О.В.та Женчак Л.Л. працювали над проектом на тему "Ціна хліба".

Його мета: закріпити знання дітей про найважливіші цінності в житті людини і повторити правила поведінки та культури під час їжі.

Діти з великим задоволенням займалися проектною роботою та " з головою" поринули у світ хліба.

Під час проекту було проведено годину спілкування «Хліб це життя» та виховну годину з підготовкою до виставки малюнків про хліб ”Хліб-наша сила, Хліб-наша святість.”

Вивчили вірші та прочитали твори про хліб. Переглянули мультфільм “Історія про дівчинку, ,що наступила на хліб.” 

Створили презентацію ”Від зернини до хлібини.” Проводили сюжетно-рольові ігри ”У хлібному магазині” та ”Печемо пиріг до свята”.

На завершення проекту учні 6 класів під керівництвом вихователів Гайгель О.В.та Женчак Л.Л. взяли участь у майстер-класі з випічки хліба (ПП «Еко-Татко» с.Шегині).

Кожен учень- учасник майстер-класу з випічки справжнього живого хліба, замішаного на сироватці, та спеченого на дровах у глиняній печі.

Діти також дізналися, як народжується хліб, навчилися власноруч місити тісто та оцінили нелегку щоденну працю хлібороба.

Спостерігали за випіканням іменного буханця.

Школярі пережили веселу ейфорію змагань, поласували справжнім козацьким кулішем.

На завершення кожному учаснику урочисто вручили іменний сертифікат та його, власноруч спечену, хлібину.

Проект вдався на славу!!!

Виховаталі Гайгель О.В.та Женчак Л.Л.

Немає коментарів

Схожі статті:

” Хліб - це життя” - година спілкування ” Хліб - це життя” - година спілкування Опубліковано: Вівторок, 02 квітня 2019 У понеділок, 25 березня 2019 року у 4 класі Бориславської санаторної  школи – інтернату пройшла година спілкування на тему ” Хліб - це життя”, метою якої було: ознайомити учнів з історією виникнення хліба, звичаями, обрядами українського народу, прикметами, пов’язаними з хлібом. Виховати шанобливе, бережливе...

Переглядів: 584 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Учні Бориславської ЗСШ-інтернату в гостях в "ЕКО-ТАТКО" Учні Бориславської ЗСШ-інтернату в гостях в "ЕКО-ТАТКО" Опубліковано: Четвер, 16 березня 2017 8 березня цього року учні 6 класів Бориславської ЗСШ-інтернату  побували у містечку Шегині на пекарні « ЕКО-ТАТКО», де разом з вихователями Гайгель О.В. та Женчак Л.Л. стали учасниками  майстер-класу  з випікання справжнього хліба з висівками, на сироватці, на дровах, у справжній глиняній печі.  Проводив...

Переглядів: 1023 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook