Період публікації:

від

до

Категорія:

НОВА ПІСЕННА ШЕВЧЕНКІАНА

Опубліковано: Понеділок, 03 квітня 2017 

min
max

28 березня у Самбірському педагогічному коледжі імені Івана Филипчака відбувся концерт з нагоди відзначення 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Творчий колектив студентів та викладачів музичних дисциплін намагався по-особливому відзначити цю подію.

Під час всього концерту була продемонстрована безмежна синівська жертовна любов нашого генія до своєї Батьківщини і лейтмотивом концертної програми були слова : «Він так її, він так любив…»

Концерт розпочався з пісні «Доля», яка по-філософськи прозвучала у виконанні Ореста Петречка. Лірична тема краси українських дівчат, їхня  убога  сирітська доля, мотиви нещасливого дівочого кохання перелилися в піснях «Летить галка через балку», «Не тополю високую», «Як би мені черевики», «Вітре буйний», «Нащо мені чорні брови» у виконанні студентів Ляхович Віри (ПО-13),  Луць Галини (ДО-31), Глухої Софії (ПО14), Бобрин Іванни (ПО-12), Грицеляк Марії (ДО-21) під керівництвом викладачів Я. Федько, О. Терлецької, Т. Якуніної та М. Гавриліва.

Учасники музичного дійства намагалися продемонструвати Шевченка не забронзовілою постаттю на постаменті, а пророком, творцем і рятівником нації, який зробив незриме в історії, зримим у слові, дав народному духу точку опори і повернув самоповагу українцям. Дзвінко лунали струни бандур студентів Савки Софії ( ПО-33), Сліпець Соломії ( ПО-33), Зембіцької Лесі (ПО-33),  Семкович Ірини (ПО-13) які виконали пісню «Пророчий голос Кобзаря» під керівництвом О. Терлецької.

Родзинкою свята стала пісня канадського композитора українського походження Григорія Міняйла, який поєднав здавалося б на перший погляд непоєднуване, на слова Тараса Шевченка «Зоре моя вечірняя» під музику «Місячної сонати» Людвіга ван  Бетховена у виконанні викладачів О.Терлецької та Я.Федько. Кожен зміг відчути  генетичну єдність з творчістю Шевченка під час виконання високопрофесійного звучання  пісні «Шлях до Тараса» у виконанні квартету викладачів О.Петречка, М.Гавриліва, Р.Горохов'янки , С.Ліховина та «Ой три шляхи широкії» на музику О.Петречка, аранжування Р.Мельника.

Протягом концертної програми викладач іноземних мов Т.Зелінський читав священний «Заповіт», який залишив нам наш геній і якому саме в цьому році виповнюється 150 років з часу його визнання.

На закінчення була гарно продемонстрована книга-сповідь «Кобзар», яка змусила всіх задуматись, що в ній сам народ упізнав свою душу, прочитав свою історію, зазирнув у своє майбутнє. І, що Шевченко йшов попереду, вказуючи і чистоту слова, і чистоту думки, і  чистоту життя. Він дав прихисток у слові цілій нації. Поки б'ються серця людей -  звучатиме голос Шевченка.

Сценарій заходу (автор - Галина Бобко) втілили в життя талановиті студенти, викладачі, чарівні ведучі О.Терлецька та І.Нам'як;  О.Білик, яка художньо оформила сцену; звукооператор Р.Мельник, який забезпечив музичне оформлення та всі присутні, кому не байдужа історія нашого народу, хто любить Шевченка і шанує пам'ять про нього.

Викладачі музичних дисциплін висловлюють подяку за допомогу та підтримку проведення заходу  заступнику директора з виховної роботи Білинській І.Я. та директору коледжу Вантуху В.П.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook