Період публікації:

від

до

Категорія:

АПОСТОЛ ДУХУ, КАМЕНЯР – ІВАН ФРАНКО

Опубліковано: Вівторок, 04 квітня 2017 

min
max

160 років виповнилося від дня народження та 100 років від дня смерті великого українського письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського діяча Івана Франка. Він неповторний геній українського народу. Син України. Якби нам було дано порівнювати, то Франка можна було б порівняти з такими велетнями, як Данте або Шекспір, Гете або Пушкін. Але нехай Франко залишається Франком. Називаємо його титаном праці, що високо підніс українське слово.

Саме з цієї нагоди на базі Самбірської гімназії цими днями відбулося інтегроване заняття у гуртку української мови на тему «Грані таланту Івана Франка», керівник гуртка української мови Оксана Когут, Комунальний заклад «Центр позашкільної освіти    м. Самбора». На заняття було запрошено гостю Легку Лесю Іванівну, старшого викладача кафедри української мови, кандидата філологічних наук Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

У формі досліджень учні всесторонньо розкрили сторони діяльності Каменяра: Франко як громадський діяч (Оля Пельц, учениця 10 класу СШ №10); Іван Франко як письменник, поет, публіцист (Роман Качмар, 11 клас СЗШ № 4); епістолярна спадщина діяча (Олена Масинець, учениця 10 класу СШ № 10); Франко і театр (Світлана Когут, учениця 9 класу СШ № 10); Франко як перекладач (Вікторія Вільчинська, учениця 9 класу   СШ № 10). Розповіді учнів доцільно доповнювала Леся Легка, розкриваючи нам певні шляхи поступу Івана Франка, художня творчість якого у яскравих, барвистих картинах відбила ідеї, прагнення і почуття цілого покоління українського народу.

Завдяки цьому заняттю гуртківці дізналися багато цікавого та нового з життя Каменяра, збагатили свої знання творчістю письменника.

Оксана Когут, керівник гуртка української мови, Комунального закладу «Центр позашкільної освіти м. Самбора»

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook