Період публікації:

від

до

Категорія:

урок - сміхотерапії

Опубліковано: Середа, 05 квітня 2017 

min
max

1 квітня у Бориславській ЗСШ- інтернаті  вчителем біології Пігур О.М. для учнів 8- Б класу було проведено урок - сміхотерапію на тему: " Сміх продовжує життя".

Урок був приурочений до всесвітнього Дня сміху і метою було ознайомити дітей з традиціями святкування Дня сміху; історією виникнення свята ; оздоровчим впливом сміху на здоров’я людини; із жартівливими традиціями українського народу; розвивати дотепність, почуття гумору, формувати навички доброзичливого спілкування з людьми; виховувати самокритичність, зневагу до недбалості.

Світ сміху — це особливий світ. Це світ, у якому навіть ваші зажурені очі раптом починають сміятися.

Французький письменник Віктор Гюго якось сказав: «Сміх — це сонце: воно проганяє зиму з людського обличчя».

Сміх — один із найсильніших захисників нашого організму від негативної дії стресу, а отже — від багатьох тілесних недуг. Усмішка і сміх — це ворота, через які в людину може потрапити багато хорошого.

Вчені довели, що сміх збуджує центри позитивних емоцій, створює хороший настрій, допомагає жити, вчитися і працювати.

На уроці діти відчули на собі лікувальний ефект сміхотерапії , бо переглядаючи кумедні ролики, співаючи веселі українські коломийки та розповідаючи жартівливі історії, помітили як піднявся їх настрій.

Гарний настрій вилився у своєрідний флешмоб " Передай усмішку другу" і поширився за межами класу по всій школі.

Страшно уявити життя без сміху: всі ходили б похмурі, надуті, злі; світ, швидше за все став би сірим і жити було б нецікаво.

Так що смійтеся на радість собі і оточуючим, тому що сміх властивий людині. Як говорив Анатолій Луначарський, що сміх це не тільки ознака сили, а й сама сила.

 

Пігур О.М., класний керівник 8-Б класу

Немає коментарів

Схожі статті:

Міжнародний форум від Аlekm Education. Міжнародний форум від Аlekm Education. Опубліковано: Четвер, 07 лютого 2019  Вчитель історії та правознавства Зінько Ірена Бориславської санаторної школи-інтернат відвідала міжнародний форум від Alekom Education. FLTForum від Alekom Education-це абсолютно унікальний для України навчально-методичний захід, створений з метою міжнародного обміну досвідом та популяризації співпраці...

Переглядів: 911 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Урок — віртуальна екскурсія Урок — віртуальна екскурсія Опубліковано: Понеділок, 04 лютого 2019 Урок — віртуальна екскурсія пушкінськими місцями ,пройшов в Бориславській ЗСШ-інтернаті в 9 клавсі .На уроці світової літератури  вчитель Матківська Г.Й за допомогою мультимедійних засовів та учнів –екскурсоводів вивчали значення творчості Пушкіна О.С для  розвитку світової літератур . Провідні мотиви...

Переглядів: 542 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook