Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові пройшов семінар директорів позашкільних навчальних закладів України (фото)

Опубліковано: Четвер, 06 квітня 2017 

min
max

Днями на базі Львівського державного Будинку техніки відбувся семінар-практикум директорів державних позашкільних навчальних закладів України на тему: «Виховання громадянина-патріота України засобами сучасної багатовекторної позашкільної освіти».

У семінарі взяли участь 15 директорів позашкільних навчальних закладів із Житомира, Києва, Кіровограда, Львова, Луцька, Рівного, Харкова, Херсона та Хмельницького.

Директор Львівського державного Будинку техніки Вахула Роман Степанович у своїй доповіді розкрив тему виховання громадянина-патріота України засобами багатовекторної позашкільної освіти. За його словами, на сучасному етапі українського державотворення надзвичайно актуальною є проблема виховання у молодого покоління патріотичних почуттів, активної громадянської позиції, сприяння усвідомленню учнями свого громадянського обов’язку на основі національних і загальнолюдських духовних цінностей. Метою національно-патріотичного виховання є формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття любові до України, пошани до видатних вітчизняних історичних діячів, готовності до виконання громадянських і конституційних обов’язків, який здійснюється, в першу чергу, сім’єю, безпосереднім соціальним оточенням через передання певних культурних традицій, звичаїв, обрядів, вірувань. Також Роман Степанович звернув увагу на актуальність проведення масових заходів для учнівської молоді НЗ ПТО, таких як: традиційне свято ПТО «Великодні дзвони-2017», спортивно-мистецьке свято «Козацькі забави», пісенний патріотичний конкурс, фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла», інтелектуальні ігри «Брейн-ринг», «Кращий ерудит ПТО» та інші.

Заступник директора з НМР Бойко Богдан Петрович та завідувач лабораторією Калина Вікторія Василівна провели змістовну екскурсію на постійно діючій виставці Будинку техніки, ознайомили учасників семінару з досягненнями НЗ ПТО, успіхами позаурочних гурткових занять, діючими технічними експонатами та виробами художньо-прикладної творчості.

«Такі заходи необхідно проводити, оскільки вони дають можливість поспілкуватися та ділитися досвідом своєї творчої роботи», - зазначають організатори.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині стартував Всеукраїнський семінар-практикум з позашкілля На Львівщині стартував Всеукраїнський семінар-практикум з позашкілля Опубліковано: Четвер, 10 жовтня 2019 Сьогодні, 10 жовтня, у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини м. Львова стартував Всеукраїнський семінар-практикум із позашкілля. Захід відбувся з нагоди відзначення 80-ї річниці заснування перших закладів позашкільної освіти у Галичині. Учасників привітав заступник голови Львівської ОДА Іван...

Переглядів: 670 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Підвищення професійної компетенції педагога-позашкільника Підвищення професійної компетенції педагога-позашкільника Опубліковано: Середа, 14 листопада 2018 30 жовтня в Центрі творчості дітей та юнацтва м.Кам'янка-Бузька відбулося зональне методичне об'єднання  методистів закладів позашкільної освіти  на тему "Підвищення професійної компетенції педагога-позашкільника". У семінарі- практикумі взяли участь педагоги із Буська, Бродів, Жовкви, Рави-Руської,...

Переглядів: 678 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook