Період публікації:

від

до

Категорія:

Перші сходинки до наукового дослідництва….

Опубліковано: Четвер, 06 квітня 2017 

min
max

В лютому-березні ц.р. КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» провів обласний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт із природознавства «Юний дослідник».

Залучення школярів до дослідницько-експериментальної роботи із природознавства має, насамперед, навчальний характер. У процесі такої діяльності поглиблюються знання, розвивається спостережливість, уміння аналізувати, напрацьовується дослідницький підхід до розв’язання екологічних проблем. Діти вчаться працювати в колективі, розділяти відповідальність, аналізувати отримані результати, формуються навички аналітичного сприйняття інформації та здатність до адекватної самооцінки.

Конкурс «Юний дослідник» проводився у два тури (заочний та очний)  з номінацій: “Я і природа”, “Рослини навколо нас”, “Тваринний світ”, “Охорона здоров’я”, “Народознавство та краєзнавство”.

На заочний (відбірковий) тур конкурсу було подано вісімдесят три роботи школярів 4-6 класів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів із 14 районів області та міст Борислава, Самбора, Червонограда, Львова. Сорок дві роботи дослідницького характеру були допущені до захисту на очному (фінальному) етапі, який відбувся 5 квітня на базі КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ».

Найбільш цікавими і змістовними були експериментально-дослідницькі проекти  школярів Бродівського, Городоцького, Жидачівського, Жовківського, Пустомитівського, Сокальського, Яворівського районів, м. Львова та Самбора.

Оцінювало дослідницькі проекти учнів компетентне журі, у складі якого були: Т.І.Микітчак, старший науковий співробітник інституту екології  Карпат НАН України, кандидат біологічних наук, голова журі ; С.Б.Пітко, методист кабінету координації методичної діяльності КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»;  методисти  методичних кабінетів відділів освіти Бродівської та Сокальської райдержадміністрацій, заступники директора з навчально-виховної і методичної роботи КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ» та вчителі біології.

         За висновками журі конкурсу перемогу вибороли: в номінації «Рослини навколо нас» - Нечипорук Ольга, учениця 6 класу Великомостівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Сокальського району; в номінації «Я і природа» - Кулеба Андріана, учениця 5 класу СЗШ № 13  м. Львова; в номінації «Народознавство та краєзнавство» - Кравець Анастасія, Пилип Роксолана, учениці 5 класу НВК № 10 імені братів Олійників с.Піддністряни Жидачівського району; в номінації «Тваринний світ» - Яцейко Анастасія, учениця 6 класу Підберізцівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів» Пустомитівського району; в номінації «Охорона здоров’я» - Черняк Ірина, учениця 5 класу Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Заболотцівської ОТГ Бродівського району.

         Переможці та учасники очного етапу конкурсу нагороджені  дипломами департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації та призами. Керівники дитячих експериментально-дослідницьких проектів за організацію та проведення дослідницько-експериментальної роботи з природознавства, належну підготовку школярів до обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» відзначені подяками департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

         Роботи переможців будуть надіслані до оргкомітету Всеукраїнського  конкурсу  дослідницько-експериментальних  робіт з природознавства «Юний дослідник» для участі у  відбірковому (заочному) етапі.  16-18 травня 2017 року на базі Національного еколого-натуралістичного центру (м.Київ) відбудеться ІІ (фінальний,очний) етап конкурсу.

Сподіваємося, що для школярів області конкурс «Юний дослідник»  є першою сходинкою до справжнього наукового дослідництва в галузі екології та охорони довкілля.

Немає коментарів

Схожі статті:

Юні  натуралісти  Львівщини  досліджують… Юні натуралісти Львівщини досліджують… Опубліковано: П`ятниця, 22 березня 2019 21 березня 2019 року в КЗ ЛОР  «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» пройшов  обласний  конкурс  винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму. Конкурс є щорічним індивідуально-командним змаганням талановитої учнівської молоді,...

Переглядів: 367 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Юні  натуралісти  Львівщини  досліджують… Юні натуралісти Львівщини досліджують… Опубліковано: Четвер, 06 квітня 2017 5 квітня 2017 року в КЗ ЛОР  «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» пройшов  очний тур обласного  етапу  Всеукраїнського конкурсу  винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму. Конкурс є щорічним індивідуально-командним змаганням...

Переглядів: 1367 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook