Період публікації:

від

до

Категорія:

Інтелектуально-інтерактивна гра «Найкращі звичаї у рідному краї» подружила вихованців гуртків Донецького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді і комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді»

Опубліковано: Четвер, 06 квітня 2017 

min
max

Кажуть, що історія це вічність, а культура – той великий скарб, національне надбання, яке передається від покоління до покоління, примножується та збагачується. Наш народ має надзвичайно багату культуру, величезні надбання якої складаються з цінностей, зібраних багатьма поколіннями.

05 квітня 2017 року о 1430 у приміщенні комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» (далі – КЗ ЛОР ЛОЦКЕТУМ) (вул. І.Франка, 156, м. Львів) відбулася інтелектуально-інтерактивна гра у скайп-режимі «Найкращі звичаї у рідному краї» між вихованцями гуртків «Етнографія України» й «Історичне краєзнавство» Донецького обласного Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – ДОЦТКУМ) і «Козацько-лицарського виховання «Джура» КЗ ЛОР ЛОЦКЕТУМ для налагодження і зміцнення дружніх зв’язків юних істориків-краєзнавців Донеччини і Львівщини та виховання учнівської молоді на засадах національної гідності і високої самосвідомості

Ведучими заходу були Мирослава Турик, завідувач Старосамбірською філією КЗ ЛОР ЛОЦКЕТУМ,  Данило Кравченко, студент 1 курсу Донбаської державної машинобудівної академії та Єлизавета Чумак, учениця 9 класу ЗОШ № 33 м. Краматорська, вихованка гуртка «Екологічне краєзнавство» ДОЦТКУМ. Вони представили учасників гри – команду «Первоцвіт» вихованців гуртків КЗ ЛОР ЛОЦКЕТУМ та «Весняний віночок» ДОЦТКУМ. Метою заходу було дослідження та представлення командами народних весняних звичаїв і традицій Львівщини та Донеччини.

З вітальним словом виступили Геннадій Колісник, в.о. директора  ДОЦТКУМ  та Лариса Бенькалович, т.в.о. директора КЗ ЛОР ЛОЦКЕТУМ.

Цікавого спілкування у грі, продовження дружніх взаємин та справжньої зустрічі в майбутньому побажав учасникам гри Юрій Савчин, головний спеціаліст департаменту освіти і науки Львівської ОДА.

Під час телемосту вихованці гуртків обмінялися знаннями з обрядів та звичаїв Львівської та Донецької областей, які вони отримали із підручників та завдяки власним пошуковим дослідженням, продемонструвавши їх у відеороликах, презентаціях та позмагалися у конкурсах «Обери правильну відповідь», «Упізнай і поясни обряд», «Що? Де? Коли?». Також діти виконали пісенний переспів «Віночок веснянок», по черзі заспівавши по куплету із веснянок та гаївок рідного краю.

Олег Савчук та Наталія Білик, керівники команд «Весняний віночок» та «Первоцвіт», подякували усім учасникам та наголосили, що народні традиції та звичаї завжди були духовною основою життя українців. Вони формувалися протягом багатьох століть і є складовою частиною не лише історії нашого народу, а й сьогодення. Нині народні традиції та звичаї стали одним із головних чинників відродження українського народу, його національної свідомості та людської гідності. І кожен з нас є спадкоємцем цього великого скарбу, продовжувачем традицій народної культури.

На завершення інтерактивного спілкування діти обмінялися пам’ятними подарунками та подяками, які вручали керівники позашкільних закладів Геннадій Колісник та Лариса Бенькалович.

Заступник директора з навчально-виховної роботи КЗ ЛОР ЛОЦКЕТУМ Марія Деленко зазначила, що багатющий скарб звичаїв нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його та, нічого не втративши, передати нашим дітям щоб зберегти генетичну пам’ять свого народу.

Немає коментарів

Схожі статті:

Бесіда "Стрітення Господнє" Бесіда "Стрітення Господнє" Опубліковано: Понеділок, 19 лютого 2018 15.02.16р. у КЗ ЛОР Верхньосиньовидненська спецшкола-інтернат  вчитель християнської етики Савка І.М. провела з учнями школи виховну бесіду  «Стрітення Господнє» Мета виховної бесіди –це  розширювати знання учнів про особливість святкування за народним календарем свят в Україні, розвивати пізнавальні...

Переглядів: 745 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Стрітення (фото) Стрітення (фото) Опубліковано: П`ятниця, 16 лютого 2018 15.02.2018р. у КЗ ЛОР «Лівчицька СЗШІ І-ІІ ступенів» було проведено бесіду «Стрітення Господнє». Метою цього заходу було поглибити знання дітей про свято Стрітення, розвивати уяву, мислення, пам’ять, естетичні смаки, виховувати інтерес до традицій нашого народу, любов і бережливе ставлення до природи,...

Переглядів: 908 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook