Період публікації:

від

до

Категорія:

Учням Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу провели майстер-клас із писанкарства (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 07 квітня 2017 

min
max

Мабуть, важко знайти людину, яка б не згадувала весняні дні дитинства, коли, зустрічаючи теплі промені сонця, мати ставила на стіл пахучу паску в оздобленні яскравих крашанок або писанок. Свято Великодня – це мудра народна традиція.

Звичай розфарбовувати яйця прийшов до нас з сивої давнини і втілює уявлення українського народу про глибоку духовність. Свій початок він бере з дохристиянських часів. Українці вірять, що писанка має магічну силу – вона приносить добро, достаток, захищає людину від усього злого. Писанка, як ознака сонця і оновлення життя, є символом Христового Воскресіння.

5 квітня у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу відбувся майстер-клас з писанкарства. У позаурочному заході взяли участь 30 юних писанкарів, які у творчому процесі створили свої неповторні та оригінальні писанки. Провели майстер-клас завідувач лабораторією Львівського державного Будинку техніки Калина Вікторія Василівна та методист вищої категорії Філь Ігор Михайлович.

Висловлюємо подяку адміністрації Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу за допомогу у проведенні святкового дійства.

Немає коментарів

Схожі статті:

Учням Ставропігійського ВПУ м. Львова провели майстер-клас із писанкарства (фото) Учням Ставропігійського ВПУ м. Львова провели майстер-клас із писанкарства (фото) Опубліковано: П`ятниця, 24 березня 2017 У вівторок, 21 березня, для учнівської молоді Ставропігійського ВПУ м. Львова організовано та проведено майстер-клас із писанкарства. Мета заходу – відродження писанкарства у побуті українців, а також оволодіння секретами народного ремесла, опанування техніки великоднього розпису, традиційних орнаментів...

Переглядів: 643 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Учням ВПУ № 20 м. Львова провели майстер-клас із писанкарства (фото) Учням ВПУ № 20 м. Львова провели майстер-клас із писанкарства (фото) Опубліковано: Вівторок, 21 березня 2017 Працівники Львівського державного Будинку техніки продовжують навчати учнів професійно-технічної освіти розписувати писанки. Так, 15 березня майстер-клас із писанкарства відбувся у ВПУ № 20 м. Львова. Завідувач лабораторією БТ Калина Вікторія Василівна розповіла про історію розвитку писанкарства....

Переглядів: 654 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook