Період публікації:

від

до

Категорія:

Упровадження дуальної освіти у ВНЗ потребує більшої підтримки роботодавців

Опубліковано: Середа, 12 квітня 2017 

min
max

В українських вишах упроваджуватимуть дуальну систему освіти, що матиме цикли теоретичного і практичного навчання. Така система наблизить якість підготовки фахівців до вимог ринку праці та дозволить студентам отримувати найсучасніші знання та вміння. Про це йшлося під час засідання Робочої групи МОН з розробки проекту Концепції підготовки фахівців у вищій освіті за дуальною системою, що відбулося 6-7 квітня за участі першого заступника Міністра освіти та науки України Володимира Ковтунця.

Зокрема, нині в Україні до впровадження дуальної системи навчання готові окремі навчальні заклади, підприємства та організації. Елементи такої освіти вже застосовують в низці вітчизняних ВНЗ – Сумському державному університеті, Сумському національному аграрному університеті, Національному лісотехнічному університеті, Донбаській національній академії будівництва та архітектури, Національному аерокосмічному університеті імені М.Є. Жуковського, Національному гірничому університеті та ін. У цих вишах студенти здобувають знання не тільки в освітньому закладі, але й в умовах реального виробництва. Завдяки цьому випускники гарантовано отримують робоче місце, до якого вони майже повністю адаптовані.

Водночас учасники засідання відзначили, що сьогодні дуальній освіті необхідна більша підтримка з боку представників бізнесу як потенційних роботодавців.

На засіданні було презентовано та обговорено план-графік діяльності Робочої групи МОН з опрацювання проекту Концепції підготовки фахівців у вищій освіті за дуальною системою. Матеріали стосовно опрацювання окремих розділів проекту керівники підгруп мають представити під час наступного засідання, яке повинно відбутися у травні.

Варто відзначити, що засідання Робочої групи відбулося в межах Експертної зустрічі проекту «Розробка та впровадження програм дуальної освіти у вищу школу України». Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України в партнерстві з Українською Асоціацією Маркетингу та Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні. У засіданні також взяли участь Олег Шаров, директор департаменту вищої освіти МОН, Ірина Бєляєва, директор департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України, роботодавці та представники вищих навчальних закладів.

Джерело: офіційний сайт МОН

Немає коментарів

Схожі статті:

«Дуальна освіта стане мостом між ринком праці та українською освітою», - Лілія Гриневич «Дуальна освіта стане мостом між ринком праці та українською освітою», - Лілія Гриневич Опубліковано: Четвер, 16 лютого 2017 «Попередньо Мінфін готовий розглянути можливість надання фіскальних стимулів для бізнесу, що співпрацюватиме з навчальними закладами в рамках дуальної освіти, але ми маємо спільно створити працюючу модель». Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час свого виступу на круглому...

Переглядів: 698 Коментарів: 0

Вища освіта

Триває громадське обговорення проєкту наказу щодо змін до Умов прийому до ЗВО в 2019 році Триває громадське обговорення проєкту наказу щодо змін до Умов прийому до ЗВО в 2019 році Опубліковано: П`ятниця, 27 вересня 2019 Проєкт наказу розроблено Міністерством освіти і науки України відповідно до статті 44 Закону України «Про вищу освіту», абзацу шістнадцятого частини першої статті 64 Закону України «Про освіту», на виконання рішення Державної регуляторної служби України від 14 серпня 2019 року № 22. Метою запропонованого...

Переглядів: 3025 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook