Період публікації:

від

до

Категорія:

Кольори Шевченкової долі у Глинянській ЗОШ І-ІІІ ступенів (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 14 квітня 2017 

min
max

«Кольори  Шевченкової долі» - таку назву мало літературно-музичне свято у Глинянській ЗОШ І-ІІІ ступенів, яке стало заключним акордом  місячника  вшанування 203  річниці з дня народження великого сина України  Т.Г. Шевченка.

Цьому дійству передували конкурси виразного читання поезії  Великого Кобзаря, малюнків до творів Шевченка, перегляди документальних кінофільмів, флешмоб читання поезії  Т.Г.Шевченка.

Глядачі у залі мали можливість побувати у багатьох країнах світу, де встановлено пам’ятники нашому видатному земляку, були учасниками «уявного» інтерв’ю з Шевченком і дізналися про найпотаємнішу мрію поета – скинути кайдани кріпацтва. Неперевершено звучали пісні на вірші Тараса Шевченка  у виконанні шкільного хору під керівництвом Остапів В.Б. Уривок з поеми Богдана Стельмаха «Тарас» , який підготували учні 8-Б класу з класним керівником Вербінською М.Я. примусив кожного присутнього в залі замислитися над тим, якою справді нелегкою була доля Шевченка. Вона нагадувала фантастичний маятник: хлопчик-сирота, син кріпаків, раптом опиняється в самому центрі столичного художнього життя – і знову помах: солдатчина та муштра в глухій провінції на околицях імперії. Незмінним залишається одне – доля вела його до небачених висот.

Із заключним словом звернувся до глядачів Крушельницький Б.О.: «Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, базу національної культури, осягнула її могутнім словом свого національного пророка. Серед тих, щасливих вибраних народів є і ми, українці. Шевченко для нашого народу – явище унікальне, неординарне.  Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.

Нехай ніколи не замулиться життєдайне джерело його спадщини. Любімо Шевченка, шануймо Шевченка, вивчаймо Шевченка, бо ми – українці».

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Пам'яті Героїв Крут Пам'яті Героїв Крут Опубліковано: Вівторок, 05 лютого 2019 З метою формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого, інтересу до літератури про бій під Крутами; розвитку мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Вітчизни, на прикладі подвигу однолітків; прищеплення любові та поваги до історичних надбань...

Переглядів: 250 Коментарів: 0

Відділи освіти

Для діл милосердя відпочинку немає! (фото) Для діл милосердя відпочинку немає! (фото) Опубліковано: П`ятниця, 15 грудня 2017 «Для діл МИЛОСЕРДЯ відпочинку немає»…  Ці слова актуальні завжди, а в переддень свята св. Миколая набувають особливого звучання та значення. Ми, люди, потребуємо допомоги, милосердя як від Господа,  так і від ближнього. Вже стало доброю традицією на теренах нашого Глинянського округу проводити акції...

Переглядів: 400 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook