Період публікації:

від

до

Категорія:

Передвеликодні заходи у ДНЗ «Львівське ВПХУ» (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 14 квітня 2017 

min
max

Львівське вище професійне художнє училище запросило у свої стіни любителів писанкарства та пошановувачів українських традицій. Так, 11 квітня на базі навчального закладу відбувся конкурс писанкарства, у якому взяли участь як учні училища, так і шкіл області. Малювали писанки і учні училища, і школярі, і зовсім маленькі писанкарі, вболівали за них батьки, дідусі, педагоги.

Конкурс був організований майстром виробничого навчання Жежнич Тетяною Ярославівною, а також методистом училища Турчиняк Наталією Володимирівною та викладачем спецдисциплін Погребняк Оленою Станіславівною.

Учасники мали змогу насолодитися днем, проведеним в училищі, адже пасхальний настрій відчувається одразу, коли заходиш в училище і бачиш великодні віночки, святкові тематичні гірлянди та композиції, ковану авторську писанку-оберіг. Розмістившись у флористичній майстерні № 9, де проходив конкурс, учні спостерігали вже наявну виставку традиційних та авторських писанок, створену учнями училища цьогоріч, та, помітивши писачки, фарбники, віск, свічечки, та ще й у додачу роздаткові матеріали зі зразками традиційних писанок різних регіонів країни, з нетерпінням чекали на знайомство та можливість розпочати роботу. Консультували, зокрема найменших учасників цього свята, майстер в.н. Жежнич Т.Я., а також учні ЛВПХУ, які вдосконалюють свої вміння у писанкарстві.

Після двогодинної копіткої праці учні милувалися плодами своєї творчості, а переможці, якими стали Мариняк Анастасія (група № 4) – 1 місце, Перцева Анастасія (група № 101), Кендзьор Олена (група № 402) – 2 місце, Кондрів Олеся (Семенівська ЗОШ І-ІІІ ст. Пустомитівського району) – 3 місце, отримали грамоти та винагороди; всі учасники (яких налічувалось 27) отримали сертифікати за участь у конкурсі.

Спільне фото організаторів та учасників свята, як і вкраїнська писанка – барвисте, бо кожен – особливий та самобутній, а обличчя – сповнені надії та сподівань на те, що свято світлого Воскресіння Христового принесе у країну мир та злагоду у кожну вкраїнську сім’ю.

12 квітня переможець конкурсу Мариняк Анастасія представила свої роботи та взяла участь у Фестивалі писанкарства, який ось уже традиційно організовується Львівським державним будинком техніки.

Цього ж дня в актовому залі училища відбулася виховна година, яку підготували викладачі спецдисциплін Оврах Ольга Володимирівна та Ковалисько Ірина Андріївна, на тему писанкарства. Ведучі заходу, учні групи № 101: Карпець Олександр, Біланик Марта та Українець Вікторія, розповіли про значення писанки та яйця, як символу зародження життя, у різні часи; про орнаментику та символіку писанкарства; використання писанкарських мотивів в індустрії моди тощо. На завершення було запропоновано для перегляду анімаційний ролик «Писанка», створений учнями груп № 101 та № 312 під керівництвом Оврах О.В., який не лише підняв присутнім настрій, а й показав наскільки розвиненою та нестандартною може бути творча уява учня та щира душа юного українця.

Наближається свято, і Львівське вище професійне художнє училище всім учнівським та педагогічним колективом вітає українців з Пасхою. Ми щиро віримо, що шануючи українські традиції та плекаючи любов та повагу до рідного краю, ми можемо зробити світ кращим!

Матеріал підготувала Фургало Діана Миколаївна

Немає коментарів

Схожі статті:

Вихованці Жовківського центру творчості розмальовують писанки (фото) Вихованці Жовківського центру творчості розмальовують писанки (фото) Опубліковано: Четвер, 05 квітня 2018 У народі кажуть: «Допоки пишуть писанки – доти буде світ». У рамках презентаційного проекту «Позашкілля Жовківщини запрошує» у майстерні «Писанка мальована», що працює у Жовківському районному центрі дитячої та юнацької творчості, діти продовжують давні традиції писанкарства. Керівник гуртка «Дивосвіт»...

Переглядів: 371 Коментарів: 0

Відділи освіти

Творча Великодня майстерня учнів НРЦ  «Левеня» Творча Великодня майстерня учнів НРЦ «Левеня» Опубліковано: Субота, 11 квітня 2020 З давніх давен такі символи, як вербова гілочка, паска, а також крашанки, є традиційними для українців. 10 квітня 2020 року вихованці Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» вперше започаткували домашню творчу великодню майстерню. Немає нічого милішого...

Переглядів: 6884 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook