Період публікації:

від

до

Категорія:

Виставка-конкурс "Великоднє диво" на базі Стрілецького НВК

Опубліковано: Вівторок, 25 квітня 2017 

min
max

 

Великдень – це найважливіше свято у християн, у цей день відзначають Воскресіння Ісуса Христа. У Воскресінні християни бачать підтвердження життя після смерті.

І саме з цієї нагоди у Стрілецькому НВК відбувся виставка-конкурс «Великоднє диво». Мета виставки: відродження, збереження та популяризація народних традицій та звичаїв в галузі декоративно-прикладного та художнього мистецтва,  залучення дітей до вивчення традицій українського народу та виховання культурних цінностей.

Під керівництвом  класних керівників кожен клас приготував свої святкові композиції, учні зробили найрізноманітніші писанки. Оригінальними були роботи «Божий гріб» (8 кл.), «Великодній кошик»

 (6 кл.), «Писанкове дерево» (7 кл.). Щоб зробити свої композиції ще цікавішими, учні принесли живих кроликів і голубів. Під час виготовлення писанок діти застосували різноманітні техніки: малювання воском, пап´є-маше, використання різних круп (гречки і рису), зробили писанки із бісеру, із кольорових стрічок.

Виставка-конкурс направлена на розвиток творчих здібностей дітей, виховання в учнів любові до рідного краю, збереження національних традицій нашого народу. Вона збагатила всіх духовно і засвідчила те, як радісно і велично Великдень зустрічають і святкують не лише дорослі, а й діти.

                   Великдень всіх нас на гостини просить,

                   Малює сонце полотно небес,

                   І писанку як усмішку підносить,

                             Христос Воскрес!

                             Воістину Воскрес!

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Конкурс  на кращу сімейну книжечку «Світле свято Великодня» в НРЦ  «Левеня» Конкурс на кращу сімейну книжечку «Світле свято Великодня» в НРЦ «Левеня» Опубліковано: П`ятниця, 06 квітня 2018 4 квітня 2018 року в І відділенні  Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» відбувся конкурс  на кращу сімейну книжечку «Світле свято Великодня». Учні разом з батьками виготовили цікаві та оригінальні книжечки, у яких розповіли про головні обряди святкування...

Переглядів: 640 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Творча Великодня майстерня учнів НРЦ  «Левеня» Творча Великодня майстерня учнів НРЦ «Левеня» Опубліковано: Субота, 11 квітня 2020 З давніх давен такі символи, як вербова гілочка, паска, а також крашанки, є традиційними для українців. 10 квітня 2020 року вихованці Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» вперше започаткували домашню творчу великодню майстерню. Немає нічого милішого...

Переглядів: 6906 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook