Період публікації:

від

до

Категорія:

Мистецька вітальня – творча зустріч з педагогом, письменницею, громадською діячкою Марією Прокопець

Опубліковано: Середа, 26 квітня 2017 

min
max

У Львівському обласному Будинку вчителя відбулась Мистецька вітальня – творча зустріч з педагогом, письменницею, громадською діячкою Марією Прокопець.

         У заході взяли участь члени Національної Спілки письменників України, вчителі української мови та літератури і вчителі музичного мистецтва шкіл Львова та області, педагоги-ветерани ЛКТ «Рідна школа», голова та члени громадської організації «Ліга українських жінок».

         Вступним словом зустріч розпочала науковець, кандидат філологічних наук Ганна Войтів.

         Письменниця, лауреат літературної премії ім.М.Утриска, лауреат педагогічної премії ім.С.Дубравського, член Всеукраїнського міжнародного об’єднання, «Письменниця Бойківщини» - Марія Прокопець розповіла про свій творчий шлях. Першу поетичну збірку «Я до серця вашого іду», Марія Прокопець присвятила пам'яті своїх батьків.  Документальна книжка «Саліна», співавтором якої є Марія Прокопець, розкриває жахливі злочини енкаведистів у червні 1941 року. Вперше осмислюються також невідомі, або маловідомі, приклади героїчної боротьби українського народу за волю, гідність, власну державу від подвигу Героїв Крут до легендарної УПА. У 2011році виходить книга «Дзвін Саліни», що є продовженням розповідей про страшні злочини НКВС.

         Марія Прокопець є автором віршів для дітей і про дітей. Це збірки поезії «Хто до сонця виростає», «Перший клас кличе нас» - правдиво і відверто, щиро і по жіночому ніжно розкривають про наше сьогодення й недавнє минуле. З їх сторінок струмує гордість за Україну, зневага до її ворогів, піднесеність закоханої душі, захоплення красою буття.

         Авторка презентує також розмальовки для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку «На Великоднім рушничку», «Писанки щастя», «Не звичайний подарунок», «Трьох синочків весна має», «Мандрівна абетка».

         Вокально-інструментальний ансамбль «Мрія» ДНЗ №160 (завідувач Полева О.А.) виконали пісні на слова та музику Марії Прокопець, Полева О.А. декламувала її вірші.

         Вихованець БДЮТ м.Добромиль, який керувала Марія Прокопець, Ярослав Леончик виконав пісні на слова та музику Марії Прокопець.

         З вітанням і подякою за патріотичну і так потрібну творчість  поетеси виступили директор Львівського обласного Будинку вчителя Володимир Парубій та член Національної Спілки письменників України, кандидат історичних наук Петро Шкраб`юк.

Немає коментарів

Схожі статті:

Мистецька вітальня – творча зустріч письменника, доктора історичних наук, члена Національної Спілки письменників України Петра Шкраб’юка. Мистецька вітальня – творча зустріч письменника, доктора історичних наук, члена Національної Спілки письменників України Петра Шкраб’юка. Опубліковано: П`ятниця, 12 жовтня 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відбулася Мистецька вітальня – творча зустріч письменника, доктора історичних наук, члена Національної Спілки письменників України Петра Шкраб’юка.  У заході брали участь  вихователі дошкільних навчальних закладів, учителі початкових класів, вчителі естетичного...

Переглядів: 444 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Мистецька вітальня – творча зустріч з письменницею, членом Національної Спілки письменників України – Ольгою Кіс (фото) Мистецька вітальня – творча зустріч з письменницею, членом Національної Спілки письменників України – Ольгою Кіс (фото) Опубліковано: Середа, 13 Червня 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відбулась Мистецька вітальня – творча зустріч з письменницею, членом Національної Спілки письменників України – Ольгою Кіс. На заході були присутні вихователі дошкільних навчальних закладів, вчителі початкової школи, вчителі естетичного виховання міста Львова...

Переглядів: 647 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook