Період публікації:

від

до

Категорія:

Освітяни та провідні експерти Microsoft розробляють карту розвитку освіти, яка окреслюватиме можливі моделі застосування ІТ в галузі

Опубліковано: Середа, 26 квітня 2017 

min
max

Карта розвитку освіти, яка окреслюватиме можливі моделі застосування ІТ для реформування галузі, має стати одним із орієнтирів для вибору конкретних інструментів для впровадження реформи середньої освіти. Про це йшлося під час освітнього трансформаційного воркшопу для визначення моделей застосування ІТ у реалізації освітніх ініціатив в Україні.

«Формування нового освітнього середовища, що є одним із найважливіших компонентів Нової української школи, неможливе без широкого використання технологій в освітньому процесі. Саме тому Міністерство освіти і науки підтримує проекти, в рамках яких більше українських шкіл можуть покращити свою матеріально-технічну базу. Також ми проводимо широкі консультації з експертним середовищем для того, щоб зробити використання ІКТ в школах найбільш ефективним та раціональним», - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час відкриття воркшопу.

Також вона наголосила, що «саме інформаційні технології відкрили людству світ, в якому не існує обмежених можливостей. Зараз Україна має максимально використати потенціал сучасних технологій для того, щоб забезпечити усім учням, зокрема дітям з особливими потребами, рівні освітні можливості».

Над картою працюють керівники та експерти Міністерства освіти і науки України, Міністерства економічного розвитку України та представники підпорядкованих закладів, які залучені у сферу загальної середньої освіти, в тому числі інклюзивної.

Активну участь у розробці карти розвитку освіти беруть запрошені експерти із Сполучених Штатів Америки і країн центральної та східної Європи, які модерують проведення воркшопу.

Зокрема, модераторами є Директор стратегічного напрямку з он-лайн освіти корпорації Microsoft Каті Тіайнен, що раніше працювала у Міністерстві освіти Фінляндії, керівник освітніх програм для пристроїв Microsoft у Центральній та Східній Європі Тео Мілєв, менеджер з розвитку освітніх програм Microsoft Даніель Бачеліч.

«Наша мета – сприяти впровадженню трансформаційних моделей та ресурсів таким чином, щоб освітня система мала змогу інтегрувати новітні технології до будь-якого навчального закладу з тим, щоб допомогти учням реалізувати свій потенціал повною мірою», - прокоментувала Каті Тіайнен.

Під час розробки карти враховуватиметься існуюча стратегія трансформації освіти, принципи персонального та рівного підходу до навчання, економічний вплив цифрової освіти та інші чинники, на які важливо зважати при моделюванні застосування ІТ в освітній галузі.

Воркшоп триватиме 2 дні – 25 та 26 квітня – в місті Києві на базі ТОВ «Майкрософт Україна».

Нагадуємо, що Майкрософт надав 90 % знижку для МОН на встановлення ліцензійного програмного забезпечення на 23 тис. комп’ютерів для шкіл, що були отримані в межах допомоги Україні від Китайської Народної Республіки.

Джерело: офіційний сайт МОН

Немає коментарів

Схожі статті:

Нова Українська школа: старт реформ на Львівщині Нова Українська школа: старт реформ на Львівщині Опубліковано: Понеділок, 10 вересня 2018 31 серпня 2018 року у приміщенні Гал-Інфо  (Агенція інформації та аналітики. Львівські новини) відбулася одногодинна дискусія  навколо питань, що стосувалися  готовності закладів освіти і вчителів Львівщини до навчання першачків  Нової української школи.    Наскільки важливим є питання   старту...

Переглядів: 502 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Методичне об’єднання спеціалістів НРЦ  «Левеня» Методичне об’єднання спеціалістів НРЦ «Левеня» Опубліковано: Понеділок, 02 грудня 2019 28 листопада 2019 року в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» відбулося цікаве засідання методичного об’єднання спеціалістів закладу: вчителів-дефектологів, вчителів-логопедів, практичних психологів і соціальних педагогів! Педагоги закладу  вдосконалювали...

Переглядів: 808 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook