Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському Будинку вчених відбулася нарада керівників місцевих органів управління освітою

Опубліковано: Середа, 26 квітня 2017 

min
max

Сьогодні, 26 квітня, департаментом освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації проведено у Львівському Будинку вчених робочу нараду з керівниками органів управління освітою районів, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад.

В ході роботи було розглянуто низку питань. Зокрема, директор департаменту Любомира Мандзій поінформувала про модернізацію мережі навчальних закладів, про стан закупівлі шкільних автобусів. «Загальна потреба в «Школяриках» становить 58 одиниць для організації безпечного, регулярного і безоплатного перевезення учнів та педагогічних працівників», - зазначила Любомира Степанівна.

Начальник відділу департаменту Галина Яворовська повідомила про порядок закінчення навчального року, ведення шкільної документації, організацію проведення обліку дітей шкільного віку тощо.

Про особливості проведення ЗНО-2017 розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк. За її словами, цьогоріч випускники здаватимуть ДПА безпосередньо у формі ЗНО. Для участі у тестуванні зареєстровано понад 16 тисяч осіб, із них 13 239, що становить 82,7 % – школярі. Для проведення ЗНО визначено 19 округів.

«На інформаційній сторінці учасника ЗНО на сайті Українського центру оцінювання якості освіти з 28 квітня будуть розміщені запрошення-перепустки з інформацію про місце та час проведення зовнішнього оцінювання. Запрошення потрібно роздрукувати самостійно», - зазначила директор ЛРЦОЯО.

Головний спеціаліст департаменту Юрій Савчин поінформував про проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

«З метою популяризації та більш ширшого залучення школярів області до участі у грі, департамент рекомендує передбачити у школах години гурткової роботи для гуртків козацько-лицарського виховання «Джура», організовувати роботу таких гуртків у будинках дитячо-юнацької творчості», - наголосив Юрій Володимирович.

Також він закликав освітян залучати дітей до роботи в шкільних музеях, зокрема зборі та систематизації спогадів учасників національно-визвольних змагань 50-60-х років ХХ століття, інформації про учасників Революції Гідності, Героїв Небесної Сотні, загиблих та учасників АТО та ін.

На завершення наради керівникам місцевих органів управління освітою розповіли про процедуру замовлення документів про освіту.

Немає коментарів

Схожі статті:

Про інтегрований урок української мови і літератури та історії у Маркопільському НВК Про інтегрований урок української мови і літератури та історії у Маркопільському НВК Опубліковано: Середа, 19 лютого 2020 19 лютого 2020 року у Маркопільському НВК відбулося спільне засідання районного методичного об’єднання вчителів української мови і літератури та вчителів історії Підкамінського освітнього кластеру з питання «Роль виховного потенціалу уроку в підвищенні рівня якості навчання школярів в умовах гуманізації...

Переглядів: 729 Коментарів: 0

Відділи освіти

На Львівщині з робочим візитом перебуває Міністр освіти і науки України Ганна Новосад На Львівщині з робочим візитом перебуває Міністр освіти і науки України Ганна Новосад Опубліковано: Четвер, 06 лютого 2020 Сьогодні, 6 лютого, Львівщину відвідала з робочим візитом Міністр освіти та науки України Ганна Новосад. Відтак, Міністр зустрілась із керівниками закладів загальної середньої освіти м. Львова, Стрия, Дрогобича. У межах зустрічі обговорювали переваги та недоліки фінансової автономії, що заважає...

Переглядів: 694 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook