Період публікації:

від

до

Категорія:

Акція «Книга для воїна»

Опубліковано: Середа, 26 квітня 2017 

min
max

Протягом березня та першої половини квітня у Пустомитівському районі проходила акція «Книга для воїна», яку організував відділ освіти Пустомитівської РДА на прохання волонтерів, зокрема Книжкової сотні міста Львова. Долучились до цієї акції 23 ЗНЗ І-ІІІ ступенів та 11 ЗНЗ І-ІІ ступенів. Книги українською мовою приносили як учні, так і вчителі.

Загалом було зібрано 288 книг, серед яких переважали нові видання сучасних авторів. Були також і зачитані «до дірок»; серед таких особливо вирізнялися два збірники казок, які подарували молодші школярі невідомим захисникам України. Мабуть, це були улюблені книги малечі, і ці Люди віддали найдорожче воїнам, щоб ті «не сумували та вивчали казки для власних дітей» (саме так було зазначено в подарунковому записі).

Найактивнішими в акції були Зимноводівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (48 книг), Ямпільський НВК І-ІІІ ст. (33 книги), Оброшинська ЗОШ І-ІІІ ст. (35 книг), а серед невеликих шкіл – Шоломинська ЗОШ І-ІІ ст. (14 книг).

Серед зібраних книжок була й релігійна література: кілька Біблій, окремі видання Нового Заповіту, різні молитовники.

Деякі школи (Старосільська ЗОШ І-ІІІ ст., Нижньобілківська ЗОШ І-ІІ ст., Скнилівська ЗОШ І-ІІ ст.) не обмежились книгами, а передали ще прапори, шеврони, нарукавні прапорці, браслети, кулони, листівки, ангелики-мотанки, наліпки, печиво, кросворди. Завдяки фінансовій допомозі вчителів української мови та літератури, зокрема Семенівської ЗОШ І-ІІ ст. та Солонківської ЗОШ І-ІІІ ст., було придбано 60 національних прапорів і відправлено з волонтерами на схід Донецької та Луганської областей. А Верхньобілківська ЗОШ І-ІІІ ст. подарувала 10 великодніх баранців.

Усі подарунки були надіслані у Військово-медичний клінічний центр західного регіону, який розташований у Львові, та бібліотеку 184-ого Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в селі Старичі (Яворівський полігон), який є «кузнею кадрів» для сил АТО. 

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 874 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 776 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook