Період публікації:

від

до

Категорія:

«І слово, і пісня, Матусю, Тобі!» – 2017

Опубліковано: Четвер, 27 квітня 2017 

min
max

Талант – це унікальний дар від Бога. Віднайти його, вирізнити, дати можливість зробити перший крок, повірити в себе - мета обласного конкурсу «І слово, і пісня, Матусю, Тобі!», який проводить Львівський обласний відділ Союзу Українок  за підтримки департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації  та Львівської обласної ради.

Голова Львівського відділу – Ольга Пастушенко, а координатор конкурсу – п. Віра Боженко, голова культурно-просвітницької комісії ЛВ СУ.

Стартував конкурс у 1994 році. Він проходить у два етапи:

- районний відбір; 
- обласний у м. Львові.

Конкурс  проводиться у трьох номінаціях: Авторська поезія. Авторська проза. Виконання пісні.

Підсумком є гала-концерт переможців у театрі ім. М.Заньковецької, який проходить у День Матері,  видання книжки з творами-переможцями та випуск музичного диску учасників обласного етапу конкурсу.

Талановиті діти, талановиті вчителі, які допомагають в організації та проведенні конкурсу  дають можливість возвеличити це величне, триєдине свято Матері Божої, Матері Батьківщини і рідної Матусі, яка дає життя, виховує, оберігає, допомагає завжди прощає, дає наснагу до праці і творчості. Тому ці перші струни юних дитячих сердець у поезії, прозі, пісні,  так щиро прославляють цей образ.

Приємно відзначити, що кожного року ми маємо переможців, які захищали честь нашого району. На сцені театру ми бачили Малай Софію, Голуба Миколу з Мурованого, Романа Рибака з Пустомитівської ЗОШ №2.  Яцейко Марко з Підберізців, Юлія Когут, Русина Наталія з Пустомит, Вероніка Сікора з Чорнушович, Катерина Костик з Щирця ставали переможцями у номінації «виконання пісні». А твори наших юних поетів щороку входять у видання збірок.

Нинішній конкурс проходить у складні для нашої держави часи. Молоді українці усвідомлюють і розуміють важливість Майдану, Революції Гідності, та  несправедливої війни. Багато з них прониклись болем втрат, розумінням принесених жертв. Конкурсні твори пронизані співчуттям і жалем до материнських сліз, синівською любов’ю  до згорьованої батьківщини, гордістю за свій народ. Але усі жертви мають свою винагороду – наша юнь безперечно стане Громадянами Вільної Держави!

Кожному учаснику методист відділу освіти Надія Тураш побажала не втратити ту самобутність, унікальність та любов до життя, яку  ви проявляєте через свою творчість. Після підведення підсумків журі визначить переможців і скерує для участі в обласному етапі.

Успіхів Вам і подальших творчих звершень!

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 877 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 778 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook