Період публікації:

від

до

Категорія:

День Землі - урок - захист проектів в 11 класі Бориславської ЗСШ-інтернаті

Опубліковано: Четвер, 27 квітня 2017 

min
max

22 квітня  учні 11 класу Бориславської ЗСШ-інтернату І-ІІІ ст на уроці екології під керівництвом вчителя Пігур О.М. презентували свої проектні роботи присвячені  Дню Землі.

Людина - частина природи, й найбільш небезпечні для нашої планети катастрофи й забруднення навколишнього середовища пов'язані саме з нею. Екологічна криза грізно нависла над усім світом, вона вже "схопила нас за горло".

"Екологічна бомба" уповільненої дії, яку ми, всі країни і народи, посилено начиняємо "вибухівкою" із відходів виробничої діяльності, здатна спустошити наш спільний дім - планету Земля, перетворити її на безлюдну пустелю.

Ліквідація глобальної екологічної кризи є на сьогодні найважливішим завданням людства.

У своїх роботах учні мали за мету проаналізувати екологічні  уроки минулого і теперішнього, розкрити суть глобальних екологічних проблем і можливі варіанти їх вирішення.

Проектні роботи висвітлювали такі проблеми як забруднення води, ґрунту і повітря, опустелювання земель, знищення лісів ,а також такі специфічні явища як кислотні дощі, парниковий ефект, озонові діри в атмосфері та інші.

Особливу увагу учні звернули на екологічну кризу в Україні, яка значно поглибилась після аварії на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року.

Чи знайдуться сили, що здатні зупинити руйнівні процеси і відродити надію на майбутнє?

Глобальна проблема екологічного забруднення буде існувати до тих пір, поки все людство не об`єднається для її вирішення, тому що від цього залежить майбутнє наступних поколінь.

Як говорить древня індійська сентенція: "Природа - це не те, що ми отримали у спадщину від пращурів, а те що ми взяли у позику від нащадків".

 

Пігур О.М., вчитель біології та екології

Немає коментарів

Схожі статті:

"Я люблю читати" "Я люблю читати" Опубліковано: Вівторок, 11 грудня 2018 Учні першого класу Бориславському ЗСШ-інтернату І-ІІІ ст. взяли участь у проекті "Я люблю читати" від Олександра Зімби. За це отримали яскраві і цікаві книжки, щоб проводити читання з другом.

Переглядів: 446 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Загальношкільний  проект «Земля – наш дім» в НРЦ  «Левеня» Загальношкільний проект «Земля – наш дім» в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Понеділок, 23 квітня 2018 22 квітня у світі відзначають День Землі, метою якого є привернути увагу людей до проблем нашої планети та стати на захист навколишнього середовища. З нагоди цього дня у I відділенні НРЦ «Левеня» був проведений загальношкільний  проект «Земля – наш дім». Під час роботи над проектом, учні підбирали...

Переглядів: 565 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook