Період публікації:

від

до

Категорія:

Шкільний мурал

Опубліковано: П`ятниця, 28 квітня 2017 

min
max

У Стрию, на будівлі 7-ї школи урочисто відкрили мурал на усю стіну альма-матер з понад сторічною історією. Згідно з рескриптом Міністерства знань і освіти від 18 грудня 1872 року №15628, дозволено заснувати реальну школу в Стрию. Нагадаємо, тут навчалися: Мирослав кардинал Іван Любачівський, Степан Бандера, Олекса Гасин, Лев Ребет, Філарет Колесса, Нестор Нижанківський.
Це пам’ятка архітектури початку ХІХ століття. До 1995 року школа з російською мовою викладання, з 1995 року отримала статус української школи. Символічну червону стрічку розрізали директор навчального закладу Ярослав Білинський і заступник міського голови Стрия Роман Волинець. Зображена книга має спонукати читати усіх: від першокласника до випускників, і буде окрасою не тільки школи, а й усього міста.
Ще у листопаді 2016 року учні ЗОШ №7 м. Стрия звернулися до художників-муралів – команди «Kickit Art» (зокрема, трьох юнаків: братів Сергія і Віталія Грехів з Івано-Франківська та Володі Федусіва з Моршина) з пропозицією розмалювати одну зі стін рідної школи. Майстри пензля дали цілий список, що необхідно для реалізації їхнього задуму.
Для цього завзяті школярі, взяли участь у Всеукраїнському проекті «Відкриваємо Україну», надіславши на конкурс свою ідею. Кошти зібрали за допомогою підприємців міста і власних «кишенькових». Ескізи шкільної тематики розробили художники, а вже один з них вибирали самі учні.
Раніше ця команда вже працювала у Стрию – розмалювала фасад будинку на вул. 1-го Листопада.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook