Період публікації:

від

до

Категорія:

Чорнобиль не має минулого часу

Опубліковано: П`ятниця, 28 квітня 2017 

min
max

«Чорнобильський вітер по душах мете,

                                 Чорнобильський пил на роки опадає.

                                  Годинник життя безупинно іде,

                                  …Лиш пам’ять усе пам’ятає.»

 Ці віршовані рядки були обрані епіграфом до урочистої лінійки пам’яті, котра відбулась 26 квітня 2017 року у Вовчухівській ЗОШ І-ІІ ступенів з нагоди 31 –ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Ведучі заходу Мартин Христина та Світлик Анастасія розпочали лінійку історичною довідкою про саме містечко Чорнобиль та будівництво Чорнобильської АЕС.

Здавалось, ніщо не віщувало біди… Та ось уже 31 рік незагоєною раною на тілі України залишається трагічна подія, котра розпочала новий відлік українського часу. У виконанні учнів школи Чупи Вероніки, Бень Людмили та Будзановської Олени прозвучали поезії, присвячені Чорнобильській трагедії, котрі зачепили за живе  кожного із присутніх. Весь виступ супроводжувався вдало підібраним музичним супроводом. Хвилиною мовчання  учні та вчителі школи вшанували пам’ять загиблих та постраждалих від наслідків аварії на атомній станції. Згадали також і мешканців нашого села, які були ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і мають статус «чорнобильці». Це Яремчук В.(вже покійний),Стойко Ю. та Стець А., котрі втратили своє здоров’я в боротьбі з радіаційним монстром.

На завершення лінійки директор школи Гук М.М. сказав про те, що Чорнобиль – це «чорний біль» України, одна із трагічних сторінок, яких є немало в історії України. І ми, сьогодні сущі, не маємо права про це забувати, щоб не повторилась трагедія 30-річної давнини, бо Чорнобиль не має минулого часу. Захід підготувала педагог – організатор, вчитель історії Бала Ю.М.

 

Заступник директора з навчально- виховної роботи Врублевська О.Б.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook