Період публікації:

від

до

Категорія:

Колегія МОН затвердила перелік підручників, які друкуватимуться державним коштом цього року

Опубліковано: П`ятниця, 28 квітня 2017 

min
max

28 квітня Колегія Міністерства освіти і науки України затвердила перелік з 156 назв підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів, що видаватимуться коштом державного бюджету у 2017 році (з переліком можна ознайомитися за посиланням).

Відбір підручників відбувався у два етапи. На першому – здійснювалася науково-методична експертиза проектів підручників, на другому – голосування вчителів та адміністрацій шкіл за те чи інше видання.

Всі електронні версії макетів підручників були розміщені на державному ресурсі – Репозитарії навчальних матеріалів, і вчителі через особисті кабінети голосували за них. Таким чином були визначені ті підручники, які мають найбільшу довіру освітян.

Цьогоріч в системи Репозитарію проголосувало близько 51 тисячі вчителів. На рівні загальноосвітніх навчальних закладів (ЗНЗ) голосування склало 99,6 % (14 680 шкіл, в яких навчаються дев`ятикласники).

На відміну від попередніх років, коли голосування відбувалося на комерційних ресурсах, в цьому році Репозитарій навчальних матеріалів було розроблено та пілотовано в державній установі – Інституті модернізації змісту освіти.

Найвищий результат вибору отримали вже знані в освітянському середовищі навчальні матеріали. Результат вибору – більше двохсот тисяч отримали підручники: «Фізика», автори Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (узагальнений результат вибору – 319 574), «Українська література», автор Авраменко О.М. (251 611), «Англійська мова (9-й рік навчання)», автор Карпюк О.Д. (219 757), «Інформатика», автори Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернігова Л.А., Шакотько В.В. (217 020) та інші.

Проте є й нові авторські колективи, наприклад: «Біологія» підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів (авт. Шаламов Р.В., Носов Г.А., Литовченко О.А., Каліберда М.С.), узагальнений результат вибору – 55 905; «Хімія» підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів (авт. Березан О.В.), узагальнений результат вибору – 18 886.

Наступним етапом підготовки підручників до друку є безпосереднє замовлення їх обласними департаментами (управліннями) освіти за прогнозованою кількістю учнів (максимальна кількість учнів на 5-річному інтервалі використання підручника).

18-19 травня зведені за усіма регіонами замовлення накладів підручників по кожній назві мають бути передані тендерному комітету.

У цьому році вперше видавництва, які друкуватимуть підручники державним коштом, повинні надати МОН електронні версії цих підручників для розміщення у вільному доступі.

Міністерство освіти і науки також планує розробити систему контролю доставки підручників до кожної школи.

Джерело: офіційний сайт МОН

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівщина отримала 82 % підручників для 2 класу Львівщина отримала 82 % підручників для 2 класу Опубліковано: Вівторок, 13 серпня 2019 Львівська область отримала 212 180 примірників підручників для 2-го класу Нової української школи, що становить 82 % від усіх необхідних книжок. Про це повідомили у департаменті освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. «Для 2019/2020 навчального року Львівщина робила замовлення...

Переглядів: 1156 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Підручники 2019: на початок липня вже надруковано 68 % підручників для 2-х класів, 100 % – для 5-х, 25 % – для 6-х та 4 % – для 11-х класів Підручники 2019: на початок липня вже надруковано 68 % підручників для 2-х класів, 100 % – для 5-х, 25 % – для 6-х та 4 % – для 11-х класів Опубліковано: Вівторок, 09 липня 2019 Наразі Міністерство освіти і науки чітко вкладається у графік друку підручників – усі книги будуть доставлені на обласні бази до 15 серпня. Місцеві органи управління освітою за законом зобов’язані виконати доставку підручників до закладів освіти протягом 15 календарних днів після отримання, тому за планом...

Переглядів: 1430 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook