Період публікації:

від

до

Категорія:

Абстрактний живопис від Тетяни Рогуш у ДНЗ «Львівське ВПХУ» (фото)

Опубліковано: Середа, 03 травня 2017 

min
max

26-28 квітня у Львівському вищому професійному художньому училищі відбувся майстер-клас з абстрактного живопису німецької художниці Тетяни Рогуш. Вітальні слова традиційно належали директору училища Криворучко Катерині Володимирівні, координувала підготовку до семінару викладач спецдисциплін Сторожук Надія Богданівна.

Протягом трьох днів викладачі та майстри виробничого навчання художнього відділення училища творили по-новому. Новий підхід, нові техніки, розширення світогляду та розвиток творчого потенціалу,- ось на чому було побудована творча бесіда та співпраця.

Пані Рогуш спонукала учасників по-іншому глянути на можливості кольору та текстури у живописі. Продемонструвавши зразки абстрактного живопису акриловими фарбами із ключовою роллю фактурного ґрунтування, різних технік нанесення кольору та досягнення цікавих ефектів внаслідок лесування, згладження, розмивання, роботи із сухими кісточками, художніми валиками, шпателями, мастихінами тощо, із використанням всіх можливих підручних засобів та і рук зокрема, художниця практично показала виконання безлічі прийомів, які можна використати при перенесенні своїх емоцій на полотно.

Викладачі та майстри, які творять не один рік, які виробили власний стиль та художнє бачення, експериментували, творили та створювали. «Бути відкритим до змін, до всього нового, нестандартного, шануючи традиції, все ж відійти від них і творити відчуттями», - ось те, що своїм прикладом демонструвала Тетяна Рогуш. Вона не прагне слави та статків, художниця не вчить, а показує, спонукає, пробуджує до творчості. Її думка щодо мистецтва досить нестандартна, близька нам, педагогам: «Якщо ти володієш знаннями та вміннями, які можуть бути корисними іншим, необхідно ними ділитись».

14 учасників майстер-класу створили стільки ж робіт. Вони подібні, тому що бачили одне і теж, і чули те саме, але кожен оживив своє полотно по-своєму, помістив свою таємницю поміж ніжні кольорові переходи, темну димку та насичені акценти.

5 травня у фойє училища планується виставка цього творчого експерименту, хоча, як казала Тетяна Рогуш, такий живопис можна творити до безкінечності.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 819 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 653 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook