Період публікації:

від

до

Категорія:

Фестивалю «Стебницька сільничка» - 5 років!!!!

Опубліковано: Четвер, 04 травня 2017 

min
max

Швидко і непомітно минуло п’ять років з того часу, як у Стебницькому професійному ліцеї започаткований фестиваль «Стебницька сільничка» серед професійно-технічних закладів Львівщини.  Метою фестивалю є пропагування українських звичаїв і традицій українського народу, формування патріотизму та національної свідомості, профорієнтація професійно-технічної освіти серед молоді.

Напередодні Стебницький професійний ліцей уже вп’яте запросив усю велику ліцейну родину та стебничан на традиційне дійство «Стебницька сільничка». Цьогоріч атрибутом святкування був один із символів української нації - вишиванка, яку вдягнули як господарі, так і гості фестивалю. З вітальним словом до усіх присутніх звернулася директор ліцею Леся Савченко, яка побажала всім гарного святкового настрою та наголосила, що наша країна багата своїми вишивками, мелодійними піснями, смачною кухнею, а ще більше – працьовитими людьми. На свято завітали також і поважні гості: директори професійно-технічних закладів міст Дрогобича і Борислава, голова міста Стебника Петро Старосольський, директор Народного дому Роман Івасівка, директори місцевих шкіл №7,11, представники міського Центру зайнятості, підприємці Йосип Буга, Олександр Бодачевський , учні шкіл м.Трускавця. Господарі фестивалю радо вітали почесну делегацію з міст Остшев та Плєшев (Республіка Польща), з якими є тісна співпраця вже п’ять років поспіль.

З Божим благословенням звернулися до почесної громади настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці о. Михайло Бучинський та о. Михайло Комарницький із церкви Архистратига Михаїла. Розпочалося урочисте дійство концертною програмою, у якій учні ліцею та творчі колективи Народного дому і Будинку творчості у піснях та мовою танцю донесли до глядачів святкову атмосферу фестивалю. Присутні у залі гучними оплесками дякували за чарівний спів талановитої  Маріанни Довбуш з піснею «Я не віддам свою весну». Не залишилися байдужими і до запального танцю самодіяльного колективу «Калинове намисто» (керівник Інна Задолинна) із Стебницького Народного дому. Завершилася перша частина концертної програми дефіле українського старовинного одягу, який презентували юні ліцеїстки разом із маленькими школяриками, які є дітьми працівників ліцею. На згадку про фестиваль кожному у залі вони пришпилили вишиту стрічку як символ-оберіг України.

Під час перерви гості цього дійства, а особливо учні шкіл міст Трускавець  та Стебник ознайомилися із навчальними майстернями та кухнею-лабораторією, де проводилися майбутніми фахівцями своєї справи 55-КС, 65-КС груп та їхніми наставниками Таїсією Чавою, Тетяною Лепкою і Марією Гундер майстер-класи з приготування різних видів млинців, вареників. У майстерні будівельників присутні спостерігали за штукатурним мистецтвом учнів 67-ШМ групи та майстра виробничого навчання Анни Ємець, а майбутні бармени 66-БР групи з наставником Оленою Стасик усіх бажаючих пригощали смачним глінтвейном. На подвір’ї ліцею учні 55-КС групи та майстер виробничого навчання Ольга Гречаник усіх пригощали смачним козацьким кулешем. У фойє діяла виставка творчих робіт гуртківців образотворчого мистецтва під керівництвом Василя Олексина, а також презентація стародавніх і сучасних вишитих виробів, які милували око гостей фестивалю.

У другій частині концертної програми присутні, затамувавши подих, дивилися виступ театрального гуртка «Кераміка» (керівник Леся Якимів) із літературною композицією «Пан і Панна». Бурхливими оваціями дякували за виступ учням циркового гуртка під керівництвом Івана Куця, танцювальному колективу із наставником Наталією Азаровою. В актовому залі щиро та гучно лунала українська пісня, створюючи незабутню атмосферу свята.

Багато ще цікавого відбулося цього дня на ювілейному фестивалі «Стебницька сільничка». Воістину, титанічних зусиль доклали в успішну реалізацію творчих задумів як керівництво ліцею, так і учні, викладачі та майстри виробничого навчання. І їм це вдалося. Усі присутні отримали гарний настрій, море усмішок, радості та незабутні враження. «Стебницька сільничка» згуртувала ліцейну родину, вже вкотре підтвердивши, що у Стебницькому професійному ліцеї вміють працювати і відпочивати.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 819 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 653 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook