Період публікації:

від

до

Категорія:

14 травня – День матері

Опубліковано: Середа, 10 травня 2017 

min
max

14 травня – День матері

У приміщенні Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки представлено книжкову виставку: «Подаруйте мамі вдячність» (експонується з 08 травня до 26 травня в фойє бібліотеки (2 поверх)).

Довідка

У багатьох країнах світу відзначають День матері 13 травня. В Україні - цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99.

Вперше в Україні, в Галичині, це свято відзначалося в 1929 році. У цей день люди в національному одязі йшли зранку до церкви на богослужіння, а пізніше тисячі дітей під звуки музики, з квітами в руках йшли вулицями міст чи сіл до площі, де відбувалося свято. Пісні, вірші, вистави, виставки виробів, квіти, жарти, сміх були адресовані матерям.

Після 1939 року це свято було заборонене. Але відновлюється Україна, а разом з нею і ті свята, які були дорогими нашому народові.

Місяць травень — це місяць Небесної Матері Діви Марії, яка для нашого народу є особливо шанованою, заступницею скривджених і знедолених, яка благословила у хресну путь свого єдиного Сина — Спасителя людства. І сьогоднішнє свято — це свято Божої Матері, матері України і нашої земної матері, яка дала нам життя. Адже саме вони є тими чистими джерелами, з котрих людина живиться від першого свого подиху на цьому світі до останніх днів життя.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкрито книжкові виставки, присвячені Дню Матері Відкрито книжкові виставки, присвячені Дню Матері Опубліковано: Четвер, 05 травня 2016 До Дня матері (8 травня) у приміщенні Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки представлено книжкові виставки: «Ми жінку-матір славимо в віках» (експонується з 30 квітня до 18 травня в приміщенні абонементу) та «Величаємо тебе, мамо!» (експонується з 30 квітня до 18 травня в фойє бібліотеки...

Переглядів: 4581 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

12 серпня - Міжнародний день молоді 12 серпня - Міжнародний день молоді Опубліковано: Середа, 08 серпня 2018 12 серпня - Міжнародний день молоді У приміщенні Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки представлено книжково-журнальну виставку:  «Молодь – майбутнє держави» (експонується з 06 серпня до 23 серпня в фойє бібліотеки (2 поверх)). Довідка Міжнародний день молоді, який відзначається...

Переглядів: 1114 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook